Foto: AFP/Scanpix

Pie uzvarām "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien tika abi kopvērtējuma trešās vietas galvenie tīkotāji "Valmiera" un "Jēkabpils".

Dienas centrālajā mačā "Valmiera" savā laukumā ar 85:76 (18:21, 25:11, 17:22, 25:22) uzvarēja "Barons kvartāls" komandu, laukumā noritot pērnās sezonas bronzas sērijas dueļa atkārtojumam.

Valmierieši pamatus uzvarai ielika otrajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 14 punktu pārsvaru. Tas vēlāk ļāva noslēdzošo ceturtdaļu sākt ar sešu punktu pārsvaru, atlikušajā laikā panākumu nosargājot. Līdz ar to šīs sezonas trijās abu klubu tikšanās raizēs allaž pārāki bijuši valmierieši.

Viktors Iļjins uzvarētāju labā guva 21 punktu, bet 15 punktus iekrāja kluba nesenais papildinājums Ernests Kalve. Tikmēr viesu rindās ar 15 punktiem izcēlās Agnis Čavars.

Kā ziņots, "Barons kvartāls" komandai savu līdzjutēju agresīvās uzvedības dēļ decembra nogales cīņā pret čempioniem "VEF Rīga" trīs nākamās spēles jāaizvada bez skatītājiem. Nākamās trīs mājas spēles komandai paredzētas 26.janvārī pret "Saldus" komandu, 12.februārī pret "Jelgavu" un 19.februārī pret biznesa augstskolu "Turība".

Savukārt "Jēkabpils" komanda sestdien izbraukumā ar 86:49 (27:19, 19:10, 23:14, 17:16) sagrāva "Jelgavas" vienību.

Amerikānis Trojs Bārnīss uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet jelgavnieku rindās neviens no spēlētājiem nesasniedza desmit gūto punktu atzīmi.

Jelgavnieki pēdējos mačos bija cīnījušies sekmīgi un bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, bet jēkabpiliešu kontā iepriekš bija divas neveiksmes pēc kārtas.

Citā sestdienas spēlē "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda savā laukumā ar 56:76 (23:16, 7:25, 14:19, 12:16) zaudēja biznesa augstskolas "Turība" komandai. Līdz ar to mājinieki šajā sezonā joprojām cīnās bez uzvarām, bet "Turības" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Matīss Rudmiezis "Turības" labā guva 27 punktus, bet laukuma saimnieku rindās ar 20 punktiem atzīmējās Ervīns Mežnieks.

Visbeidzot, "Saldus" sestdien ar 80:87 (17:24, 24:16, 27:17, 12:30) savā laukumā piekāpās "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistiem, piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

LU komandas labā 18 punktus iekrāja Armands Ošiņš, bet "Saldus" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija lietuvietis Raimunds Danīss.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar 12 uzvarām 13 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar attiecīgi 15 un 14 uzvarām 21 spēlē seko "Valmiera" un "Jēkabpils". Piektā ar 13 panākumiem 21 cīņā ir "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 19 mačos ir 11 panākumi, deviņi panākumi 21 spēlē ir "Barons kvartāls" komandai, bet ar astoņiem panākumiem 21 cīņā seko "Jelgavas" komanda, kamēr "Saldus" ar astoņām uzvarām 22 mačos ieņem devīto vietu. "Turība" ar septiņiem panākumiem 21 cīņā noslēdz labāko desmitnieku, bet aiz viņiem ar sešām uzvarām 20 mačos atrodas LU komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 11 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!