Foto: AFP/Scanpix
Ceļgala traumas dēļ, visticamāk, basketbolista karjeru priekšlaicīgi nāksies beigt Latvijas spēlētājam, 23 gadus vecajam Oto Ošeniekam (attēlā pa vidu, 10.numurs), kurš ASV studentu čempionātā (NCAA) pārstāv Minesotas Universitātes komandu "Golden Gophers".

Ošenieks nav piedalījies pēdējās divās spēlēs, bet tagad komandas treneris Ričards Pitino pavēstījis, ka trauma, diemžēl, esot pārāk smaga.

"Man bija prieks ar viņu strādāt un sadarboties. Diemžēl, šī trauma ierobežos viņa iespējas turpināt spēlēt basketbolu arī pēc šīs sezonas. Mēs domājam, ka Oto varēs mums palīdzēt un atbalstīs komandu ikdienas darbos. Oto vēlas kļūt par treneri, un viņš noteikti būs labs palīgs mums nākamajā sezonā," teica Pitino, slavenā basketbola trenera Rika Pitino dēls.

Svētdien "Golden Gophers" aizvadīs regulārās sezonas pēdējo spēli, pirms kuras Ošenieku godinās, jo šis latviešu basketbolistam būtu bijis arī pēdējais gads studentu čempionātā.

Ošenieks 2012.gada kandidēja uz vietu Latvijas izlases sastāvā startam Eiropas čempionāta kvalifikācijā, tomēr jau toreiz ceļgala traumas dēļ viņš tika svītrots no kandidātu saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!