Foto: AFP/Scanpix

Basketbola Slavas zālē gaidāmajā vasarā tiks uzņemts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendārais centra spēlētājs Alonzo Mornings, kā arī uzbrūkošais aizsargs Mičs Ričmonds.

Karjeras laikā Mornings vidēji guva 17,1 punktu, izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 2571 pretinieku metienu. 2006.gadā "Heat" rindās Mornings ieguva vienīgo NBA čempionu titulu karjerā. Basketbolists arī bija piedalījies septiņās "Visu Zvaigžņu" spēlēs, 1993.gadā tika iebalsots jauno spēlētāju komandā, kā arī divas reizes kļuva par gada labāko aizsardzības spēlētāju. Tāpat viņš vairākas godalgas izcīnījis arī ASV izlasē.

2003.gadā mediķi Morningam atklāja retu nieru slimību, kas prasīja nieres transplantāciju. Pēc operācijas Mornings izlaida 2003./2004.gada sezonu, bet pēc gada jau atgriezās laukumā Ņūdžersijas "Nets" rindās. Viņš kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš atgriezies laukumā pēc šādas procedūras.

Tikmēr Ričmonds Goldensteitas "Warriors", Sakramento "Kings", Vašingtonas "Wizards" un Losandželosas "Lakers" komandās 14 gadu garās karjeras laikā vidēji guva 21 punktu, izcīnīja 3,9 atlekušās bumbas un izdarīja 3,5 rezultatīvas piespēles. Viņš savā pēdējā sezonā NBA ar "Lakers" izcīnīja čempiona titulu.

Ričmonds sešas reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē un trīs reizes bijis NBA sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā. Tāpat viņa kontā divas olimpiskās godalgas ASV izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!