Foto: AFP/Scanpix

No Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" galvenā trenera posteņa trešdien atkāpies Maiks D'Antoni.

D'Antoni komandu sāka vadīt 2012.gada novembrī, amatā nomainot Maiku Braunu. Šajā laikā viņš ar komandu izcīnīja 67 uzvaras un piedzīvoja 87 zaudējumus, pērnajā sezonā izslēgšanas turnīrā izstājoties jau pirmajā kārtā, bet šosezon pārliecinoši tam nekvalificējoties.

Šosezon "Lakers" komanda izslēgšanas spēļu turnīram nekvalificējās pirmoreiz kopš 2005.gada. Pēc tam vienība laikā no 2008. līdz 2010.gadam trīs reizes spēlēja līgas finālā, divreiz izcīnot uzvarētāju kausu.

D'Antoni iepriekšējā darba pieredze bija ar Ņujorkas "Knicks" komandu, kuru viņš vadīja no 2008.gada līdz 2012.gada martam. Pirms tam pazīstamais speciālists strādāja arī ar Denveras "Nuggets", Portlendas "Trail Blazers" un Fīniksas "Suns" komandām, kā arī ar klubiem Itālijā.

Jauni komandas galvenā trenera meklējumi jau ir sākušies, taču kluba vadība laiku, līdz kuram vēlas kādu speciālistu piesaistīt, nenosauc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!