Foto: F64

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pagaidām vēl nav gatavs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līmenim un varētu šajā līgā vien "padot dvieļus", intervijā portālam "iSport.ua" izteicies Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Runājot par gaidāmo NBA draftu, kur šogad no Latvijas ir trīs kandidāti - Porziņģa, Ojārs Siliņš un Iļja Gromovs, Bagatskis kārtējo reizi izteicās skeptiski, bet par reālāko pretendentu nosauca Kristapu Porziņģi.

"Viņu izvēlēsies, esmu drošs. Viņš tur spēlēs, tomēr šobrīd labākajā gadījumā var padot dvieļus," teica treneris, aicinot spēlētāju vēl progresēt Eiropā. "Jā, viņš ir 2,12 metrus garš, bet svars labākajā gadījumā 90 kilogrami. Ko viņš tagad tajā līgā darīs?"

Ja pagājušās vasaras Latvijas U-20 izlases otro vietu Eiropas čempionātā Bagatskis nosauca par "panākumu", tad U-18 izlases ceturto vietu sava vecuma turnīrā par "traģēdiju", atzīstot, ka daudzi šīs izlases spēlētāji netiek laukumā un tāpēc nezina, ko darīt pieaugušo basketbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!