Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā pirmo uzvaru svētdien izcīnīja Maiami "Heat" komanda, izlīdzinot rezultātu sērijā.

Finālsērijas otrajā mačā "Heat" ar rezultātu 98:96 (19:26, 24:17, 34:35, 21:18) izbraukumā uzvarēja Sanantonio "Spurs" basketbolistus. Pēc šī mača rezultāts sērijā kļuva 1-1, un nākamās divas cīņas risināsies Maiami.

Uzvarētājiem ar 35 punktiem un 10 atlekušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, 18 punktus pievienoja Kriss Bošs, bet pa 14 punktiem sameta Dveins Veids un Rašārds Luiss. Tikmēr "Spurs" rindās Tonijs Pārkers guva 21 punktu, 19 punkti Emanuela Džinobili kontā, savukārt 18 punkti un 15 bumbas zem groziem Tima Dankana kontā.

Spēles sākumā sešu punktu pārsvaru ieguva "Spurs" basketbolisti (14:8), bet "Heat" vienība nākamajās minūtēs rezultātu prata izlīdzināt. Ceturtdaļas beigas veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, izvirzoties vadībā ar 26:19. Otrajā ceturksnī Maiami komanda atkal prata rezultāta deficītu samazināt (32:33), un līdzīga cīņa turpinājās. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 43:43.

Otrā puslaika sākumā cīņa ritēja punkts punktā, un joprojām nevienai no vienībām neizdevās atrauties. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē "Heat" ieguva piecu punktu pārsvaru (71:66), taču pāris epizodes vēlāk rezultāts atkal bija neizšķirs. Noslēdzošajā ceturtdaļā komandas devās ar "Spurs" viena punkta pārsvaru, saspringtajai cīņai turpinoties. Spēles pēdējā minūtē "Heat" ieguva piecu punktu pārsvaru (98:93), un prata to nosargāt. Pēdējās sekundēs Džinobili realizēja tālmetienu, tomēr ar to bija par maz, lai "aizķertos" šajā mačā.

Atgādinām, ka pirmajā mačā "Spurs" uzvarēja ar rezultātu 110:95.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!