Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vīriešu basketbola izlases jaunpienācējs Aigars Šķēle komandā, kas sākusi gatavošanos 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, iejuties labi, turklāt pirms treniņu sākšanas ar valstsvienību viņu iedrošinājis tajā ilgstoši spēlējušais brālis Armands Šķēle.

Aizvadītajā sezonā 21 gadu vecais aizsargs sevi skaļi pieteica Latvijas klubā "Jūrmala"/"Fēnikss", kura rindās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā izcēlās ar vidēji gūtiem 12,8 punktiem, 4,3 atlēkušajām bumbām un 3,5 rezultatīvām piespēlēm. Sniegums pašmāju čempionātā viņam ļāvis pirmoreiz iekļūt starp Latvijas izlases kandidātiem.

"Jūtos labi - šobrīd esmu diezgan labā formā. Pirmais treniņš patika. Jau iepriekš pazinu pieaugušo izlases spēlētājus, tāpēc ar iejušanos komandā nav problēmu. Visi ir savējie," pēc pirmdien sāktajiem Latvijas izlases treniņiem pauda Šķēle. "Pirms darba sākšanas ar izlasi brālis Armands mani iedrošināja, sakot, lai nebaidos un spēlēju savu spēli. Vairāk vai mazāk pret visiem jau esmu savas karjeras laikā spēlējis. Zinu, ko katrs var."

"Ar treneri Ainaru Bagatski vēl neesmu runājis par savām iespējām izlasē. Pats vispirms gribu tikt sastāvā. Ja tas izdosies, būs jādzenas pakaļ nākamajam mērķim," uzskata basketbolists. "Pirms tam neesmu spēlējis nevienā Latvijas izlasē, lai gan esmu bijis U-18 valstsvienības kandidātos. Man spēlēt savas valsts izlasē nozīmē daudz - tikt lielās izlases sastāvā un aizstāvēt Latvijas godu. Man tas ir ļoti svarīgi."

Pašlaik Šķēle atrodas brīvā aģenta statusā. "Par saviem nākamās sezonas plāniem vēl nezinu. Laiks rādīs. Kaut kādi varianti jau būs, bet daudz kas būs atkarīgs no tā, kā sevi pierādīšu izlasē."

Kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Pašreizējais plāns paredz, ka 2015.gada rudenī finālturnīrā varēs spēlēt grupas uzvarētāji, kā arī seši no septiņiem otro vietu ieguvējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!