Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, šobrīd atrodas fiziskajā bedrē, taču nav pamata liekam satraukumam, saka pieredzējušais valstsvienības spēlētājs Kristaps Janičenoks.

Kā zināms, Latvija šīs nedēļas sākumā aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Igauniju, uzvaras ar sāncenšiem dalot uz pusēm. Jau šajā nedēļas nogalē izlase divreiz izbraukumā tiksies ar Lielbritāniju.

"Šobrīd atrodamies fiziskajā bedrē. Tiesa, jaunajiem spēlētājiem tā noteikti ir mazāka, kamēr pieredzējušajiem - krietni lielāka," atzina Janičenoks. "Tomēr panikai vai uztraukumam šobrīd nav pilnīgi nekāda iemesla. Protams, otro spēli pret Igauniju mums vajadzēja vinnēt, taču vairāki spēlētāji mums satraumējās. Zaudējums neapmierina, bet Igaunija vairāk gribēja un viņi bija gatavāki, arī svaigāki. Pirmā spēle bija labāka, jo agresīvi nospēlējām aizsardzībā."

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā pret Igauniju Latvijas izlases rindās oficiālos mačos debitēja pieci spēlētāji - Žanis Peiners, Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Andrejs Gražulis un Haralds Kārlis.

"Debitanti ir ļoti lieli malači - treniņos cīnās un nepadodas. Izveidojusies veselīga konkurence, un nav tā, ka kāds šobrīd kristu ārā no sastāva. Lai arī jaunie basketbolisti nākuši klāt, izlases darbā nekas būtiski mainījies nav," uzsvēra Janičenoks.

Kā zināms, 31 gadu vecais basketbolists šobrīd ir bez līguma nākamajai sezonai, jo viņa iepriekš pārstāvētā Latvijas vienība "VEF Rīga" nolēmusi mainīt filozofiju un komandas kodolu veidot no gados jauniem basketbolistiem.

"Par savu nākotni vēl neko nezinu un arī vēl īsti nemaz nedomāju. Šobrīd primārais ir izlase, un pēc tam jau domāšu par savas karjeras attīstību. Redzēs, kāda būs situācija, taču noteikti vairāk sliecos spēlēt ārzemēs, jo Latvijā ne ar vienu īsti nemaz neesmu runājis," atklāja Janičenoks. "Uzskatu, ka "VEF Rīga" šobrīd rīkojas tikai normāli, jo tas viņiem ir pārejas periods. Viņi paraksta gados jaunus spēlētājus, kas ir pilnībā saprotami un normāli. Komanda tiek būvēta no jauna."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!