Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases kļūdas aizsardzībā spēles izskaņā bija izšķirošās pārbaudes turnīra mačā pret Vāciju, pēc neveiksmes atzina galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Atgādinām, ka Latvijas vīriešu valstsvienība Bambergā Superkausa izcīņas pirmajā spēlē zaudēja Vācijas izlasei – 74:75 (19:12, 41:36, 63:58).

"31 minūti bijām vadībā un kontrolējām spēli - tātad esam uz pareizā ceļa. Taču spēles galotnē nepiedodami ļāvām pretiniekiem vairākkārt izcīnīt atlēkušās bumbas pie mūsu groza, tai skaitā arī pēdējā uzbrukumā nepilnas 20 sekundes pirms beigām," Latvijas Basketbola savienībai (LBS) skaidroja Bagatskis. "Pēc tam, kad rezultāts kļuva 74:75, tikām pie izšķirošā metiena, pat vairākiem, bet... Šodien bija tipiska izbraukuma spēle, ko apliecina arī soda metienu skaits (7/8 pret 20/27). Taču jāmāk spēlēt arī tādos apstākļos, nemeklējot attaisnojumus."

"Brīžiem un dažiem tas izdevās labi, brīžiem – ne tik labi. Turklāt šodienas mačs bija lielisks uzskates līdzeklis – tiklīdz tika "nohalturēts" aizsardzībā, pretinieki mūs uzreiz par to sodīja. Lielais rezultatīvo piespēļu skaits (24-10) liecina, ka uzbrukums strādāja. Kaut arī šai ziņā bija kvalitātes kritumi pēc spēlētāju maiņām. Nedalīšu spēlētājus veiksminiekos un neveiksminiekos. Katram pašam jāizdara secinājumus par savu ieguldījumu," turpināja Bagatskis. "Viss būs kārtībā, ja visas 40 minūtes cienīsim paši sevi un partnerus, visu kopīgi ieguldīto darbu. Rīt būs jauna diena un jauns pretinieks."

"Krievijas izlase mačā ar Izraēlu pirmajā puslaikā dominēja, spēlējot diezgan vienkārši, bet ļoti mērķtiecīgi – izmantojot augumu un spēka pārsvaru tajās pozīcijās, kurās tas attiecīgajā spēles situācijā izveidojās. Būs grūti, tātad ļoti noderīgi," noslēgumā sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!