Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien aizvada trešo 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra maču, savā laukumā spēkojoties ar Rumānijas valstsvienību.

Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15, bet to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Jau vēstīts, ka atlases cikla pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 62:50 pārspēja Zviedriju, kvalifikācijas posmu sākot ar panākumu, bet trešdien savā laukumā gana pārliecinoši ar 86:66 apspēlēja Slovākiju.

Arī Rumānija divās atlases turnīra spēlēs izcīnījusi divas uzvaras - vispirms ar 81:69 izbraukumā pārspēta Slovākija, bet pēc tam savās mājās ar 77:72 pagarinājumā uzveikta arī Zviedrija.

Līdz ar to Latvija un Rumānija šobrīd tikušas pie divām uzvarām un atrodas apakšgrupas galvgalī. Šodiena abas vienības noskaidros, kura izlase pirmo apli noslēgs pirmajā pozīcijā.

Iepriekš atlases cikla sagatavošanās posmā Latvijas izlase astoņās pārbaudes spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. Tās tika gūtas pret Igauniju un Lielbritāniju, bet zaudējumi piedzīvoti pret Igauniju, kā arī Lietuvu, Vāciju, Krieviju un Izraēlu.

2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Arī nākamā atlases cikla spēle notiks Rīgā, kad 20.augustā tiks mēroti spēki pret Zviedriju, savukārt pēc tam gaidāmi divi izbraukuma mači Slovākijā un Rumānijā.

Eiropas čempionāta finālturnīra norises vieta tiks izraudzīta septembrī, jo tiesības uzņemt sacensības valsts politiskās situācijas dēļ atņemtas Ukrainai. Uz tiesībām rīkot daļu finālturnīra pretendē astoņas valstis, kuru vidū ir arī Latvija. Rīkotāji tiks izraudzīti no to valstu vidus, kuru komandas būs izcīnījušas tiesības spēlēt finālturnīrā.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Ingus Jakovičs, Aigars Šķēle, Kristaps Janičenoks, Jānis Timma, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Ronalds Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!