Foto: DELFI

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" līderis Reidžons Rondo pēc kritiena savas mājas dušā salauzis roku, kas viņam liks izlaist jaunās sezonas sākumu.

Rondo savainojumu guva ceturtdienas naktī, rezultātā laužot kreiso roku, bet operācija viņam tika veikta piektdien. Sagaidāms, ka atveseļošanās ilgs sešas līdz astoņas nedēļas.

Tas nozīmē, ka "Celtics" saspēles vadītājam nāksies izlaist jaunās sezonas sākumu. Pirmo maču Bostonas klubs aizvadīs 28.oktobrī, bet jau šīs nedēļas beigās NBA klubi pulcējas vienkopus, lai uzsāktu pirmssezonas sagatavošanās posmu.

Pērnā gada sākumā 28 gadus vecais Rondo iedzīvojās smagā ceļgala savainojumā, kas viņa liedza izlaist arī daļu iepriekšējās sezonas. Taču tajā viņš kopumā nospēlēja 30 spēles, katrā no tām caurmērā gūstot 11,7 punktus un veicot 9,8 rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras laikā Rondo aizvadījis 505 regulārā čempionāta spēles, vidēji gūstot 11,1 punktu un veicot 8,4 rezultatīvas piespēles. Tikmēr izslēgšanas spēlēs viņš piedalījies 92 mačos, katrā no tiem caurmērā iemetot 14,5 punktus un veicot 9,2 rezultatīvas piespēles.

Rondo 2008.gadā kopā ar "Celtics" kļuva par NBA čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!