Foto: Publicitātes foto

"Aldaris" Latvijas Basketbola līga (LBL) vēlreiz apsveic visus līdzjutējus ar sezonas sākumu. Čempionāta rīkotāji ar prieku konstatēja, ka jau pirmajā spēļu dienā piepildījās cerības redzēt labu basketbolu un intriģējošas spēles ar atrisinājumu pēdējās minūtēs. Tieši tāpēc LBL labi saprot to skatītāju neapmierinātību, kuriem tehnisku iemeslu dēļ bija liegta iespēja daļēji vai pilnībā izbaudīt lieliskās spēles BK "Valmiera" – BK "Jēkabpils" translāciju internetā. Līgas vadība atvainojas par kļūmēm un iepazīstina ar LBL partneru "Best4sport TV" sniegto situācijas skaidrojumu, solot izdarīt visu no viņiem atkarīgo, lai sezonas turpinājumā kvalitatīvās basketbola izrādes varētu redzēt bez traucējumiem.

 "Best4sport TV" skaidrojums par interneta tiešraides traucējumiem Aldaris LBL spēles BK "Valmiera" - BK "Jēkabpils laikā:

"Lai nodrošinātu vienlīdz kvalitatīvu tiešraidi gan internetā, gan televīzijā, mačam starp BK "Valmiera" - BK "Jēkabpils" tika izvēlēts izmantot augstas izšķirtspējas jeb HD (high definition) kvalitāti, pēc kuras standartiem signāls tika pārraidīts ar ātrumu 5MB sekundē. Diemžēl "Best4sport" serveri nebija gatavi tik lielai skatītāju interesei, kāda tika piedzīvota vakar (translācijai mēģināja pieslēgties vairāk nekā 7500 skatītāju).

Saprotot, ka mūsu serveri nespēj kvalitatīvi pārraidīt HD signālu tik lielai auditorijai, tika pieņemts lēmums samazināt signāla pārraidīšanas ātrumu uz standarta kvalitāti (standard definition SD) jeb 1-2,5MB sekundē. Šajā kvalitātē translācijas pārrāvumi vairs netika piedzīvoti, vienlaikus saglabājot pietiekamu attēla kvalitāti. Līdz ar to turpmāk spēles translēsim SD jeb standarta kvalitātē, lai visiem Aldaris LBL interesentiem nebūtu problēmu redzēt pārraides. Pāreja uz HD kvalitāti internetā notiks tad, kad to atļaus mūsu tehniskais nodrošinājums. Tāpat aicinām visus skatīties mūsu spēles "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā, kurā jau tagad "Aldaris" LBL spēles varēs vērot HD jeb augstas izšķirtspējas kvalitātē.

Tiešraides gaitā piedzīvojām arī dažus skaņas traucējumus, taču turpmāk tiks darīts viss, lai to novērstu. Atvainoties basketbola draugiem par sagādātajām neērtībām un translācijas pārrāvumiem. Paldies par konstruktīvo kritiku. Lai visiem izdevusies jaunā Aldaris LBL sezona!"

Nākamā Aldaris LBL spēles translācija "Best4sport TV" kanālā "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā, kā arī interneta portālos "basket.lv" un "delfi.lv" paredzēta sestdien, 4.oktobrī, plkst.17: "Jūrmala/Fēnikss" - "Barons kvartāls". Nākamnedēļ tiks translētas divas spēles: trešdien, 8.oktobrī, plkst.19:30 "Liepāja/Triobet" - "Barons kvartāls" un sestdien, 11.oktobrī, plkst.17 BK "Jēkabpils" - "Jūrmala/Fēnikss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!