Foto: Reuters/Scanpix

Krievu miljardieris Mihails Prohorovs vēlas pārdot visu vai tikai daļu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets", informē vietējie mediji.

Tiek vēstīts, ka Prohorovs šobrīd veic sarunas ar Amerikāņu Beisbola augtākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" īpašniekiem, turklāt daļa no šīs vienības akcijām pieder arī leģendārajam basketbolistam Maģiskajam Džonsonam, kurš gan pārrunās nepiedaloties.

Pašlaik 49 gadus vecais Prohorovs par "Nets" kluba īpašnieku kļuva 2009.gadā, iegādājoties komandu par aptuveni 200 miljoniem dolāru (159,7 miljoniem eiro), kad vēl vienība bāzējās Ņūdžersijā.

Prohorova vadībā "Nets" pirms diviem gadiem tika pie jaunas arēnas "Barclays Center", kas izmaksāja aptuveni vienu miljardu dolāru (798 miljonus eiro). Tiek vēstīts, ka krievs tagad lūkojoties pēc iespējas atgūt savas investīcijas, tāpēc nolēmis šķirties no Bruklinas kluba akcijām.

Uz Bruklinu "Nets" pārcēlās 2012.gadā.

Prohorova bagātība tiek lēsta 10,9 miljardu dolāru (8,7 miljardu eiro) apmērā.

Iegādājoties klubu, Prohorovs "Nets" līdzjutējiem piecu gadu laikā apsolīja NBA čempionu titulu, taču aizvadītajā sezonā ar 82 spēlēs izcīnītām 44 uzvarām Bruklinas klubs Austrumu konferencē bija sestajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs cieta neveiksmi otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!