Foto: F64

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pirmdien ar deviņiem gūtiem punktiem palīdzēja titulētajai Atēnu "Panathinaikos" komandai tikt pie panākuma Grieķijas čempionāta mačā.

"Panathinaikos" izbraukumā ar 81:61 (17:17, 31:13, 13:18, 20:13) pārliecinoši apspēlēja Rodas "Kolossos" vienību.

Blūms šajā duelī laukumā pavadīja 16 minūtes un septiņas sekundes, pa to laiku realizējot trīs no četriem tālmetieniem, taču netrāpot vienīgo divpunktu raidījumu. Tāpat pieredzējušā latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un četras piezīmes.

Atēnu kluba rindās pa 12 punktiem iemeta urugvajietis Estevans Batista un serbs Vladimirs Jankovičs.

Līdz ar to jauno Grieķijas čempionāta sezonu "Panathinaikos" basketbolisti sākuši ar divām uzvarām divos mačos.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis. Komandā ir nepieciešams aizvietotājs pašlaik savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!