Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien izcēlās ar "double-double", Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai ar 87:67 (21:15, 25:11, 26:17, 15:24) savā laukumā pārliecinoši pārspēt Manrezas "La Bruixa d'Or" vienību.

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 32 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā realizēja abus izpildītos divpunktu metienus un piecus no deviņiem tālmetieniem, kļūstot par cīņas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Dāvis Bertāns izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un pats nopelnīja divas piezīmes, tiekot pie 28 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija augstākais rādītājs vienībā.

Rezultatīvāk par latvieti nospēlēja vienīgi viņa komandas biedrs, divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions aizsargs, slovēnis Saša Vujačičs, kurš guva 21 punktu.

Vēl vienā mačā svētdien neveiksmi cieta Fuenlavradas "Montakit" vienība ar latvieti Rolandu Šmitu sastāvā, kas viesos ar 79:86 (16:20, 23:15, 20:25, 20:26) izbraukumā piekāpās Madrides klubam "Tuenti Movil Estudiantes".

Šmits mačam bija pieteikts, tomēr laukumā neizgāja. Pašlaik 19 gadus vecais latvietis šosezon uz pavisam neilgu brīdi laukumā izgājis vienā spēlē.

"Laboral Kutxa" ar divām uzvarām pakāpusies uz 11.vietu, "Montakit" ar vienu panākumu atrodas 14.vietā, bet "Sevilla" ir bez uzvarām, ieņemot pēdējo vietu 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!