Foto: F64

Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" uz četru nedēļu pārbaudes laiku pievienojies amerikāņu saspēles vadītājs Džastins Kobss, informē vienība.

Kobss spēlējis Kalifornijas universitātes komandā NCAA čempionātā, kur pēdējā gadā vidēji guva 15,5 punktus, izdarīja 5,8 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja 2,9 atlekušās bumbas. Viņš izpelnījās vietu arī spēcīgās "Pac-12" konferences pirmajā simboliskajā pieciniekā.

Pēc tam Kobss kandidēja uz vietu NBA draftā, kas šogad bija īpaši piesātināts ar talantīgiem spēlētājiem. Draftā Kobss netika izvēlēts, taču jūlijā spēlētājs piedalījās NBA Vasaras līgā Orlando, kur kopā ar Jāni Timmu pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" komandu.
Augusta vidū Kobss devās uz Eiropu, kur mēnesi pavadīja Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kutxa" pirmssezonas treniņos un pārbaudes spēlēs. Pēc treniņiem ar Eirolīgas klubu basketbolists atgriezās ASV, pievienojoties NBA vienības Šarlotes "Hornets". Tās sastāvā Kobss atradās praktiski visu pirmssezonas periodu, tiekot atbrīvots neilgi pirms NBA regulārās sezonas sākuma. Kobss piedalījās divās "Hornets" pārbaudes spēlēs, kurās kopā laukumā atradās deviņas minūtēs, iemetot divus punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka pirms tam Rīgas komandai uz pārbaudes laiku pievienojās amerikānis Ramels Bredlijs, taču viņam neizdevās sevi pierādīt.

Ja Kobss parakstīs pilnvērtīgu līgumu, "VEF Rīga", visticamāk, pārtrauks līgumsaistības ar kādu no esošajiem trim leģionāriem. "VEF Rīga" sastāvā šobrīd ir trīs leģionāri - amerikāņu aizsargi Džeralds Robinsons un Kevins Dilards, kā arī senegālietis Bamba Fals, kurš gan spēlē centra uzbrucēja pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!