Foto: F64

Latvijas vicečempionei "VEF Rīga" uzvara VTB Vienotās basketbola līgas spēlē pār Krievijas klubu Saratovas "Avtodor" bija ļoti svarīga, izcēlis rīdzinieku galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kā ziņots, "VEF Rīga" sestdien parādīja raksturu, izbraukumā atspēlējot 18 punktu deficītu un ar 98:83 uzvarot "Avtodor".

"Vēlos pateikties saviem spēlētājiem par uzvaru. Viņi nospēlēji pienācīgi, pat neskatoties uz to, ka maču sākām vāji. Pēc tam, iespējams, pretinieks nedaudz atslābinājās," Mazura teikto citē turnīra rīkotāji. "Esot iedzinējos, mēs tik un tā saglabājām koncentrēšanos un centāmies nepazaudēt savu spēli. Noslēgumā mēs spējām izmantot savas stiprās puses."

"Esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās uzvarēt, jo šis mums bija ļoti svarīgs panākums. Iepriekšējo maču VTB līgā neaizvadījām veiksmīgi, bet šī spēle mums bija jau trešā nedēļas laikā. Vēl tikai pirms divām dienām bijām Turcijā, tāpēc spēlētāji, iespējams, vēl nav atjaunojušies," skaidroja Mazurs. "Šis rezultāts mums ir izteikti pozitīvs."

"VEF Rīga" komanda jauno Vienotās līgas sezonu sākusi ar trim uzvarām sešos mačos, kas pašlaik līgas kopvērtējumā dod septīto vietu, bet "Avtodor" ar vienu panākumu ir 14.vietā 16 vienību konkurencē.

"Aizsardzībā nenospēlējām tā, kā vajadzēja, kas arī bija zaudējuma galvenais iemesls. Latvieši spēlē ļoti cieši, un, kā likums, spēles uzvar vai zaudē to galotnē," izteicās mājinieku galvenais treneris Sergejs Mokins.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!