Foto: F64
Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva 12 punktus Vācijas basketbola bundeslīgas čempionāta spēlē, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" vienībai savā laukumā ar 98:69 (34:21, 14:11, 23:16, 27:21) pārspēt Berlīnes klubu "Alba".

Pārspējot šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīra pirmo posmu pārvarējušo "Alba" komandu, "Brose Baskets" vienība vietējā čempionātā svinējusi piekto uzvaru pēc kārtas.

Strēlnieks šoreiz laukumā pavadīja 25 minūtes un 55 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā, realizējot četrus no sešiem tālmetieniem. Viņa vienīgais divpunktu metiens nebija precīzs.

Latvietis iekrāja arī divas rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu, četras kļūdas un divas piezīmes.

Berlīnes klubs šīs sezonas bundeslīgas čempionātā piedzīvojis savu pirmo zaudējumu.

Līdzšinējās 15 čempionāta spēlēs Bambergas klubs izcīnījis 12 uzvaras, kopvērtējumā ieņemot otro vietu. Līderi ar 14 panākumiem ir "Alba" basketbolisti, bet 11 uzvaras 14 cīņās ir Minhenes "Bayern" kontā.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās, kur iekļuvusi otrajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!