Foto: LETA

Latvijas basketbola klubs "Barons"/LDz pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar pieredzējušo uzbrucēju Gati Jahoviču, apliecināja vienības valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis.

Pašlaik 30 gadus vecajam Jahovičam līgums ar komandu bija spēkā līdz šīs sezonas beigām, taču tajā bija atrunāts punkts, ka 1.februārī pēc abpusējas vienošanās sadarbība var tikt pārtraukta.

"Abu pušu šķiršanās noritēja korekti. Pateicamies basketbolistam par paveikto darbu. Bija spēles, kad Jahoviča pienesums bija labs, viņš palīdzēja arī gados jaunajiem basketbolistiem," pauda Pormalis, atturoties sīkāk komentēt iemeslus, kāpēc abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu.

Jahovičs šosezon "Barons"/LDz sastāvā aizvadīja 15 "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēles, kuru laikā izcēlās ar caurmērā gūtiem 5,3 punktiem un 3,3 atlēkušajām bumbām. Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņš astoņu maču laikā izcēlās ar vidēji 5,1 punktu un 3,5 atlēkušajām bumbām.

Pie viena Pormalis atklāja, ka līgums ar neseno "Barons"/LDz jaunpienācēju Kasparu Ciprusu noslēgts līdz sezonas beigām, turklāt arī pieredzējušajam Kasparam Kambalam kontrakts ir līdz sezonas izskaņai.

"Pēdējā laikā komandas spēle ir ievērojami uzlabojusies, taču joprojām ir pie kā strādāt. Pašlaik sastāva papildinājums nav iecerēts, taču, ja tomēr pieteiksim kādu jaunu basketbolistu, tas būs ar domu par šo un nākamo sezonu," atklāja Pormalis.

Tikmēr aizvadītās sezonas Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" paziņojis par sadarbības pārtraukšanu ar centra uzbrucēju lietuvieti Povilu Cukinu.

Cukins šosezon 21 LBL mačā vidēji iemeta 9,6 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas, kamēr BBL turnīrā viņa rēķinā 12 spēlēs caurmērā 10,3 punkti un 5,7 atlēkušās bumbas.

"Jēkabpils" gan papildinājusi sastāvu ar citu lietuvieti - aizsargu Dovīdu Rediku, kurš pievienojies uz pārbaudes laiku un iepriekš šosezon dažas spēles aizvadīja arī "Barons"/LDz rindās.

LBL kopvērtējumā "Barons"/LDz ar 21 mačā izcīnītām 11 uzvarām atrodas piektajā vietā, bet "Jēkabpils" iekrājusi par vienu panākumu mazāk un atrodas pozīciju zemāk. Savukārt BBL čempionātā abiem klubiem izdevies sasniegt izslēgšanas spēles, kur dalību uzsāks šonedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!