"Jelgavas" komanda ceturtdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 82:60 (19:14, 21:14, 15:12, 27:20) apspēlēja "Jūrmalu"/"Fēnikss", sagādājot šai vienībai trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Jelgavas" sastāvā 21 punktu iemeta Andris Justovičs, bet desmit punktus un deviņas rezultatīvas piespēles pievienoja Kristaps Pļavnieks. Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā 13 punkti Robertam Mednim.

Lai gan abu komandu duelis sākās līdzvērtīgā cīņā, "Jelgava" pamazām iekrāja pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdza ar sev par labu. Otrajā puslaikā spēles ritējums īpaši nemainījās, lai gan mājinieki savu pārsvaru pār jūrmalniekiem tikai palielināja, turklāt 35.minūtē tas sasniedza jau 20 punktus (68:48).

Šī abām komandām bija ceturtā tikšanās reize šosezon, un iepriekšējos dueļos trīs panākumus guvuši jūrmalnieki, tomēr viņu pārliecinošākā uzvara ir ar deviņiem punktiem.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt pagājušās sezonas valsts trešajai spēcīgākajai komandai "Jēkabpils", kas savā laukumā ar 92:73 (, 20:14, 26:15, 21:19) pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Abas komandas pirmo puslaiku aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, taču pirmo spēles pusi sev par labu noslēdza "Jēkabpils" - . Otrā puslaika sākumā mājinieki veica atrāvienu un panāca jau 21 punkta handikapu (69:48). Tas arī bija izšķirošais lūzuma punkts šajā mačā, kas Jēkabpils komandai ļāva izcīnīt kārtējo uzvaru.

"Jēkabpils" rindās 22 punktus iemeta lietuvietis Dovīds Rediks, kuram arī desmit bumbas zem groziem, bet 20 pievienoja amerikānis Devins Teilors. Tikmēr LU rindās 17 punktus iemeta Ingars Aizpurs.

Četrās savstarpējās šosezon aizvadītajās cīņās kopvērtējumā augstāk esošie basketbolisti no Jēkabpils svinējuši trīs uzvaras. Turklāt LU vienība zaudējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, bet tai ar 18 panākumiem 23 mačos seko "Liepāja"/"Triobet", bet tuvu blakus ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir "VEF Rīga" komanda. "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 14 uzvarām 22 cīņās ir ceturtā, bet tai seko "Jēkabpils" ar 13 panākumiem 24 spēlēs, kamēr pirmo sešinieku ar 12 uzvarām 23 mačos noslēdz "Barons"/LDz basketbolisti.

"Jelgava" ar desmit uzvarām 23 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir astoņi panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīgu", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!