Foto: F64

Zaudējumu svarīgā ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - "Top 16" sacensību - 11.kārtas mačā ceturtdien piedzīvoja latvieša Riharda Kuksika pārstāvētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", ko trenē Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, jo tā izbraukumā ar 75:79 (21:24, 18:24, 13:16, 23:15) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Abas komandas, kuras otrā posma apakšgrupā atrodas viena otrai blakus, cīņu iesāka līdzvērtīgi, taču pirmo puslaiku mājiniekiem no Turcijas izdevās noslēgt sev par labu ar 48:39. Līdz ar otrā puslaika sākumu "Anadolu Efes" basketbolisti turpināja stiprināt vadību, nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām panākot jau 75:57.

Tomēr atlikušajās minūtēs Krievijas komanda veica fantastisku izrāvienu, piecas sekundes pirms pamatlaika beigām pietuvojoties vairs tikai līdz viena precīza metiena attālumam (75:78), taču parūpēties par pārsteigumu "Ņižņij Novgorod" neizdevās.

Kuksiks šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un sešas sekundes, pa to laiku gūstot septiņus punktus. Latvietis realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un tālmetienu, kā arī abus soda metienus.

Tāpat Kuksika rēķinā trīs bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, četras piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes punkti.

Par šī mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Ņižņij Novgorod" baltkrievu centra uzbrucējs Artjoms Parahovskis, kurš guva 22 punktus.

Pēc šī panākuma "Anadolu Efes" ar piecām uzvarām 11 spēlēs izdevies nostiprināties F apakšgrupas ceturtajā vietā, bet par vienu panākumu atpaliek latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa", kas aizvadījusi par vienu maču mazāk. Sestajā vietā tikmēr ar trim panākumiem atrodas "Ņižņij Novgorod", saglabājot vairs tikai teorētiskas izredzes iekļūt starp tām četrām apakšgrupas vienībām, kas sasniegs ceturtdaļfinālu.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!