Foto: LETA

Latvijas vicečempioniem basketbolā "VEF Rīga" nav tādu pretinieku, ko komanda nevarētu uzvarēt, pēc kārtējā VTB Vienotās līgas mača uzsvēra rīdzinieku galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kā zināms, svētdien "VEF Rīga" savā laukumā ar 77:84 (18:22, 21:17, 17:21, 21:24) piekāpās turnīra vicelīderiem Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

"Katru sezonu tiekamies bieži ar "Himki", komandas viena otru pazīst. Arī šodien spēle bija līdzīga, zinājām pretinieku vājās puses un izmantojām tās, tomēr netikām galā ar Peteri Koponenu un Tairīsu Raisu. Aizsardzības dēļ neizdevās beigās pacīnīties par uzvaru. Šī mums bija vēl viena pārbaude pirms svarīgajām spēlēm, kas priekšā," izteicās Mazurs. "Kopumā nav tādi pretinieku, ko nevaram uzvarēt. Ir tikai viena spēle nedēļā, un varam rūpīgi gatavoties pretiniekiem. Kad ir divi mači nedēļā un tāli izbraukumi, tiek ļoti daudz spēka patērēts un vajag lielāku rotāciju. Pašlaik daudz labāk, ka viens mačs, jo Džeralds Robinsons savainojuma dēļ nespēlē, bet Ronaldam Zaķim ir mikrotraumas. Šoreiz spēle ar "Jūrmala"/"Fēnikss" mums prasīja daudz spēka. Cerams, ka uz nākamo maču Robinsons jau būs. Ar jauno leģionāru Kelvinu Dorsiju Herisu arī esmu apmierināts."

Tikmēr "VEF Rīga" komandas basketbolists Artūrs Strēlnieks izcēla, ka pirmajā puslaikā vienības basketbolists kaut cik izdevies izpildīt spēles plānu, bet otrajā spēles daļā viss pajucis.

"Netikām galā ar "viens pret vienu" spēli, un viņi guva daudz vieglos punktus. Tā nedrīkst ļaut. Bija jābūt agresīvākiem, bet jāmācās no kļūdām, jātrenējas. Pēdējās spēlēs sākam saprast viens otru arvien vairāk, ar katru spēli spēlējam arvien labāk," uzskata Strēlnieks.

Savukārt bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris lietuvietis Rims Kurtinaitis, kurš tagad vada "Himki" komandu, uzsvēra, ka rīdzinieki var uzvarēt spēcīgus pretiniekus.

"Prieks, ka uzvarējām, jo zinām, ka "VEF Rīga" tagad spēlē labi. Skatījos Rīgas komandas iepriekšējās spēles, un viņiem ir labs stils. Puse vienības viņiem ir jauna, bet ar tādu enerģiju var uzvarēt spēcīgus pretiniekus. Šobrīd bieži vēl daudz kas pietrūkst, bet pēc 2-3 gadiem būs ļoti spēcīga komanda. Kaut pirmajā puslaikā nespēlējām pārāk labi, bet iemetām 84 punktus izbraukumā un pietika uzvarai. Mums vairāki spēlētāji ir spēcīgāki individuāli, tāpēc arī izdevās ceturtajā ceturtdaļā salauzt maču," sacīja speciālists. "Šobrīd dzenamies pēc diviem zaķiem, bet Eiropas kausa mači mums svarīgāki - gatavojamies katram nākamajam mačam, visu laiku cenšamies spēlēt uz maksimumu. Mūsu lielais mērķis ir iekļūt ULEB Eirolīgā, ko dod Eiropas kausa tituls vai VTB Vienotās līgas fināls."

"Bija laba spēle, pretinieks cīnījās līdz beigām. Pirmajā puslaikā problēmas bija ar atlēkušajām bumbām zem sava groza, bet vēlāk to izlabojām un šoreiz guvām uzvaru. Ja neaizsargājies, nevari uzvarēt - ne vienmēr izdodas iemest vairāk. Šodien kaut kas izdevās, kaut kas nē, bet galvenais, ka pozitīva gala iznākums," izcēla viesu komandas basketbolists Maksims Šeleketo, kurš savulaik spēlēja "VEF Rīga" sastāvā.

Ar 23 spēlēs izcīnītām desmit uzvarām "VEF Rīga" Vienotās līgas kopvērtējumā šobrīd atrodas astotajā vietā, turpinot cīņu par dalību izslēgšanas turnīrā, bet "Himki" ar 24 cīņās izcīnītu 21 uzvaru atrodas turnīra otrajā pozīcijā, cīnoties par pirmo vietu ar vienu no spēcīgākajām Eiropas vienībām Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!