Foto: AFP/Scanpix

Pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešā mača ar smagiem krampjiem slimnīcā tika nogādāts Klīvlendas "Cavaliers" austrāliešu aizsargs Metjū Delavedova, trešdien ziņo līga.

Kā zināms, patiecoties tieši Delavedovas un Lebrona Džeimsa sniegumam, fināla trešajā spēlē "Cavaliers" savā laukumā ar 96:91 pieveica Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot vadībā ar 2-1.

Delavedova šajā cīņā izcēlās ar 20 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Cavaliers" preses sekretārs atklāja, ka austrālietim bijuši smagi krampji vairākās vietās un viņš pats ar saviem spēkiem varēja ieiet slimnīcā.

Tāpat nelielu savainojumu trešajā spēlē guva Klīvlendas vienības spēlētājs Aimens Šamperts, kurš sasita jau šosezon izmežģīto plecu, kā dēļ viņš nevarēja spēlēt sešas nedēļas. Lai gan Šamperts devās uz ģērbtuvēm, tomēr basketbolists pēc tam atgriezās laukumā. Tiesa, sasitums traucēja viņam pilnvērtīgi spēlēt.

"Mēs nevaram atļauties vēl vairāk savainojumu. Jau tā mūsu sastāvs ir izsmelts. Pēc tam, kad Šamperts atgriezās laukumā, lai gan nebija gatavs par visiem simts procentiem - tāda rīcība komandai un man nozīmē visu. Tāpat arī Delavedova atdod visu, kas viņam ir. Tas ir lieliski, ka ir tādi spēlētāji, kas ziedo visu komandas labā," "Cavaliers" likstas komentēja Džeimss.

"Cavaliers" Delavedova stāvokli komentēs vēlāk trešdienas treniņā, bet komandu ceturtā cīņa tika aizvadīta ceturtdien Klīvlendā.

Kā zināms, "Warriors" komanda līgas finālu sasniegusi pirmoreiz kopš 1975.gada.

Savukārt Klīvlendas kluba līderim Džeimsam šis ir jau piektais fināls pēc kārtas, tomēr iepriekšējās četras reizes viņš to sasniedza ar Maiami "Heat" vienību.

Pēdējais ievērības cienīgais tituls kādai no Klīvlendas sporta komandām bija 1964.gadā, kad "Browns" izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.

"Cavaliers" komanda līdz šim iepriekšējo reizi NBA finālā piedalījusies 2007.gadā, kad piekāpās Sanantonio "Spurs".

Pērn par NBA čempioniem tika kronēti "Spurs", kas finālā ar 4-1 pieveica "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!