Foto: F64
Pēc Latvijas U20 sieviešu basketbola izlases zaudējuma izšķirošā spēlē Eiropas čempionātā izlases galvenais treneris Aigars Nerips vainu uzņēmās uz sevi.

Kā ziņojām, Latvijas sieviešu U20 basketbola izlase otrā posma pēdējā spēlē ar 51:68 (14:21, 25:32, 38:43) zaudēja Polijas komandai un grupā finišēja piektajā vietā, zaudējot cerības uz iekļūšanu labāko astotniekā.

"Zaudējumos vienmēr vainojams treneris un mana lielākā kļūda šodien bija tā, ka nespēju atrast aizvietotājas spēlētājām, kuras vai nu spriedzes vai citu iemeslu dēļ pārāk tālu atkāpās no spēles plāna un saviem pienākumiem," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Nerips. "Jau pārbaudes turnīrā bija jūtams, ka Polijas izlases ātrā un agresīvā spēle mums sagādā lielas grūtības. Bija problēmas ar bumbas kontroli, uzbrukumu veidošanu. Uzvarējām cīņā pie groziem (43-35), agresivitāte it kā bija pietiekama (sodi 22/25), tomēr kopumā Polijas izlase spēlēja pārliecinošāk."

"Kā jau pirms čempionāta teicu, vissvarīgākā mums būs septītā spēle, tāpēc gariem pārdzīvojumiem nav laika," norāda treneris. "To saprot arī lielākā daļa spēlētāju, kuras, esmu pārliecināts, būs gatavas cīņai ar Čehijas izlasi. Nedrīkstam atļauties otro zaudējumu pēc kārtas. Jāatceras mūsu trumpji, kas palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras – spēles disciplīna un cīņasspars."

Piektdien ceturtdaļfinālā par 9.-16. vietu mūsu meitenēm jāspēlē ar Čehijas komandu. Šīs spēles uzvarētājas spēlēs par 9.- 12.vietu, zaudētājas cīnīsies par 13. vietu kas ļaus A divīzijā spēlēt arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!