Foto: LETA
Latviešu basketbolists Jānis Bērziņš nevarēs šovasar pievienoties Latvijas vīriešu izlasei, lai cīnītos par iespēju tikt sastāvā uz šī gada Eiropas čempionātu, kas daļēji notiks arī Latvijā.

Kā apstiprināja pats spēlētājs, viņam šobrīd ir jāpiestrādā pie iepriekš savainotā ceļgala veselības, lai izlasei varētu palīdzēt ilgtermiņā un nodrošināt sev garu karjeru.

Pašlaik 22 gadus vecais uzbrucējs Bērziņš ceļgala krustenisko saišu plīsumā iedzīvojās 2013.gada izskaņā, bet laukumā atgriezās vien pēc nepilna gada iepriekšējā sezonā.

Tiesa, basketbolists sacīja, ka savainojuma sekas šobrīd nav jūtamas, taču nepieciešams nostiprināt ķermeni. Šovasar Bērziņš to darīs Spānijā.

"Veselības dēļ dodos uz Spāniju gatavoties garai sezonai. Ar veselību man viss ir ļoti labi. Tas ir ilgtermiņa rezultātam, jo šī vasara ir vissvarīgākā, lai būtu veiksmīga nākotne," sacīja Bērziņš.

Aizvadītajā sezonā Bērziņš "VEF Rīga" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu. Šī kluba rindās viņš VTB Vienotās līgas 20 spēlēs vidēji guva 5,5 punktus, savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra spēlēs Bērziņš izcēlās ar vidēji 4,2 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Šīs vasaras sākumā Bērziņš tika iekļauts Latvijas otrās izlases sastāvā, no kuras daži spēlētāji tiks pie iespējas trenēties ar pirmo komandu un cīnīties par iespēju tikt uz Eiropas čempionātu.

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas izlasei šovasar nepievienosies Ojārs Siliņš, Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!