Foto: FIBA Europe
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc otrdien izcīnītās svarīgās uzvaras Eiropas čempionāta otrajā posmā atzina, ka paveikta tikai puse darba, jo cīņa par vietu izslēgšanas turnīrā vēl tikai priekšā.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 basketbola izlase Eiropas čempionātā otrā posma otrajā spēlē ar 82:51 sagrāva Itāliju, saglabājot cerības iekļūt "play off". Lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, Latvijas basketbolistiem trešdien jāuzvar turnīrā pārsteidzoši labi spēlējošā Beļģija.

"Aizsardzību pieskaņojām Itālijas komandas spēles īpatnībām, ņemot vērā to, ka viņiem nav izcilu snaiperu, kuri regulāri var trāpīt no distances. Mazāk bīstamajiem spēlētājiem ļāvām justies brīvāk, līderus uzmanījām īpaši un līdz pat spēles beigām mājinieki neatrada īstās zāles," par aizvadīto maču saka Vecvagars. "Savukārt pašiem izdevās nospēlēt gan disciplinēt, gan agresīvi. Bija spiediens uz groza apakšu, bija pacietīga spēle gan sākumā, gan arī tad, kad jau bijām panākuši nopietnu pārsvaru, un varēja gaidīt zināmu atslābumu. Attaisnojās arī Žvīgura un Mežnieka spēlēšana trešajā pozīcijā, kas pastiprināja uzbrukumu un šoreiz neradīja robus aizsardzībā."

"Pēc divām neveiksmēm izdevās laba spēle, taču paveikta tikai puse darba. Trešdien gaida Beļģijas komanda, kas te, čempionātā, jau ir pārsteigusi daudzus un šodien [otrdien] savām "trofejām" gandrīz pievienoja arī grupas favorīti Serbijas komandu. Meklēsim iespējas viņus pārsteigt un izsist no līdzsvara," par gaidāmo cīņu saka treneris. Tiesa, Vecvagars ļāva noprast, ka komanda pirms mača nav vislabākajā stāvoklī. "Kristaps Pļavnieks šodien [otrdien] nespēlēja potītes savainojuma dēļ un neizskatās, ka varēs palīdzēt arī pret Beļģiju. Diemžēl, pirmajā puslaikā muguru pastiepa Rolands Šmits. Pēc pārtraukuma viņš izgāja laukumā un, ja būtu vajadzība, būtu spēlējis ilgāk, bet grūti prognozēt, kā būs rīt [trešdien]."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!