Pēc vienas sezonas pārtraukuma basketbola kluba "Valmiera" sastāvā atgriežas valmierietis Jānis Kaufmanis, kurš pērno sezonu pavadīja Spānijā, informē kluba preses dienests.

185 cm garais aizsargs pērno sezonu pavadīja Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā "LEB Gold", kur pārstāvēja "Forca Lieda" vienību, kas regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas spēlēs sasniedza pusfinālu. Valmierietis 33 spēlēs Spānijā vidēji 23 minūtēs guvis 8,7 punktus, izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas un veicis 1,2 rezultatīvas piespēles, savukārt "LEB Gold" "play-off" ceturtdaļfināla un pusfināla spēlēs bijis viens no komandas līderiem, piecās spēlēs vidēji 23 minūtēs gūstot 13,6 punktus.

Jānis Kaufmanis profesionālo karjeru uzsāka 2006./2007. gada sezonā, kad kā jaunais spēlētājs pievienojās Valmieras komandai. 2007. gada vasarā Kaufmanis palīdzēja Latvijas U-18 izlasei kaldināt vēsturisku panākumu, pirmo Eiropas čempionāta medaļu jauniešu izlasēm. Madridē latvieši izcīnīja bronzas medaļas.

Pēc piecām "BK Valmiera" sastāvā pavadītām sezonām aizsargs pārcēlās uz galvaspilsētu, pievienojoties "VEF Rīga". 2011./2012. gada sezonā Kaufmanis "VEF Rīga" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu. Nākamajā sezonā aizsargs atgriezās dzimtajā komandā, palīdzot valmieriešiem fantastiski atspēlēties Latvijas čempionāta bronzas sērijā un izcīnot "BK Valmiera" LBL 2012./2013. gada sezonas bronzas medaļas.

Pērnajā sezonā Kaufmanis pirmo reizi devās leģionāra gaitās, pavadot sezonu Spānijā. 

Jaunajā sezonā, neskatoties uz piedāvājumiem no citiem klubiem, Kaufmanis atgriezīsies "BK Valmiera" sastāvā, priecējot komandas līdzjutējus ar saviem "firmas gājieniem" – tālmetienu atliecienā un kreiso āķi caurgājienā.

"Viņa piesaiste bija viena no starpsezonas prioritātēm un līdz ar Jāņa pievienošanos esam noslēguši otrā numura pozīcijas komplektāciju – Kaufmanis un Šķēle būs ļoti bīstams pāris jebkuram pretiniekam," saka "BK Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

"Esmu priecīgs atgriezties Valmierā, kas vienlaicīgi ir arī manas mājas, tāpēc par to visu man ir dubults prieks. Zinu, ka mērķi un ambīcijas Valmieras klubam ir augsti, un es darīšu visu, kas manos spēkos, lai tos palīdzētu piepildīt. Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu – esmu noilgojies pēc Vidzemes Olimpiskā centra atmosfēras, un ceru, ka jaunajā sezonā uz mūsu spēlēm būs tikpat daudz atbalstītāju un vēl pilnākas tribīnes!" saka basketbolists.

Līdz šim pēdējā "BK Valmiera" sastāvā aizvadītajā sezonā Kaufmanis uzstādīja karjeras personīgos rezultativitātes rekordus. BBL turnīrā valmierietis vidēji guva 19,5 punktus, iegūstot turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu, savukārt LBL čempionātā aizsargs izcēlās ar vidēji 14,1 punktu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!