Foto: Reuters/Scanpix
Par Amerikas čempionvienību basketbolā sestdien kļuva Venecuēlas izlase, bet sacensību saimniece Meksika ar Fransisko Krusu sastāvā, kurš nākamo sezonu aizvadīs Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga", palika ceturtajā vietā.

Finālspēlē Venecuēla ar 76:71 (13:20, 17:8, 19:24, 27:19) apspēlēja Argentīnu.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Argentīna spēja pārņemt vadību ar 58:57, bet pēc tam sešus bezatbildes punktus sameta Venecuēla. Kaut vēl desmit sekundes pirms pamatlaika beigām Argentīna pietuvojās līdz divu punktu deficītam, Venecuēla spēja pirmoreiz uzvarēt šajās sacensībās.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 punktiem bija Heislers Giljents, bet Argentīnai 21 punktu iemeta Andress Nočioni, kurš pavasarī ar Madrides "Real" komandu triumfēja ULEB Eirolīgā.

Zīmīgi, ka jau pirms fināla Venecuēla un Argentīna arī bija nodrošinājušas līdzdalību 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Venecuēla olimpiskajās spēlēs līdz šim vienīgo reizi spēlējusi 1992.gadā, kad Barselonā izcīnīja 11.vietu.

Tikmēr mačā par trešo vietu ļoti dramatiskā galotnē Meksika ar 86:87 (14:18, 27:22, 23:20, 22:27) piekāpās Kanādai. Vēl astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām Kruss ar tālmetienu izvirzīja Meksiku vadībā ar 86:85, tomēr Kanādai uzvaru nodrošināja Korijs Džozefs.

Šajā mačā Kruss nospēlēja 35 minūtes, izceļoties ar deviņiem punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un četrām bumbām zem groziem, bet turnīrā kopumā viņš iemeta vidēji 11,4 punktus.

Par turnīra vērtīgāk spēlētāju tika nosaukts argentīnietis Luiss Skola, kurš turnīrā vidēji iemeta 21,1 punktu un izcīnīja 10,1 bumbu zem groziem.

Kopā ar Skolu simboliskajā izlasē tika iekļauti Giljents, Endrjū Viginss (Kanāda), Nočioni un Gustavo Ajons (Meksika).

Meksikai, Kanādai un piekto vietu guvušajai Puertoriko izlasei nākamajā gadā būs iespēja piedalīties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!