Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs uzņēmies "lielā brāļa" lomu un palīdzēs Kristapam Porziņģim ātrāk iejusties NBA, aizstāvot arī viņu no dažādām negācijām, vēsta Ņujorkas izdevumi.

NBA draftā šovasar "Knicks" izvēlējās Porziņģi ar ceturto numuru, kas izsauca asu reakciju no prasīgajiem Ņujorkas basketbola faniem. Neilgi pēc tam parādījās arī baumas, ka neapmierināts ar "Knicks" vadības lēmumu, izvēloties Porziņģi, bijis arī Entonijs, tomēr NBA zvaigzne to noliedza. Tagad Entonijs bieži redzams Porziņģa tuvumā treniņos, dodot padomus un palīdzot 19 gadus vecajam latvietim ātrāk iejusties Ziemeļamerikas sporta sistēmā.

"Man ir žēl viņa, jo uz viņu tiek izdarīts milzīgs spiediens. Viņam ir tikai 19 gadi. Viņš nav pat aizvadījis vienu minūti NBA. Būt jauniņajam NBA, šajā pilsētā - tas ir smagi. Domāju, ka viņš vēl neapzinās, kas viņu sagaida, tāpēc būšu viņam kā aizsargsiena," žurnālistiem teica Entonijs. "Nāksies būt kā lielajam brālim, būs jāmazina uz viņu izdarītais spiediens."

In @jonahballow's @DunkinDonuts #SpeedDrills, @kporzee requests @jerryferrara's attendance at MSG... https://t.co/z1Ege7IMoz
— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) September 28, 2015


"Knicks" fani prasīgi pret Porziņģi būs jau no viņa pirmajām minūtēm NBA pārbaudes spēlēs, īpaši ņemot vērā faktu, ka kopš leģendārā Patrika Īvinga laikiem neviens "Knicks" basketbolists NBA draftā nav bijis tik augstu.

"Man vienkārši jābūt uzmanīgam un mans laiks pienāks - ātrāk vai vēlāk," uzskata pats Porziņģis, kurš treniņos daudz mācoties no Entonija. "Cik man nācās spēlēt pret viņu, viņš man rādīja kustības, kas palīdz. Es centos mācīties, kā viņš to dara, kā kustās, kā strādā kājas. Bija prieks kopā strādāt un saprast, cik grūti ir segt viņu. Entonijs ir labākais "low-post", "high-post" spēlētājs, tāpēc tā ir lieliska pieredze, to visu apgūt, spēlējot pret viņu."

Pagājušajā nedēļā "Knicks" ģenerālmenedžeris Stīvs Millss žurnālistiem pavēstīja, ka "pieķēris" Porziņģi, vērojot izcilā sprintera Useina Bolta skriešanas tehniku. Latviešu basketbolists neslēpa, ka pēdējos mēnešos daudz ko mācījies, tagad arī pētījis pasaules ātrāko cilvēku.

"Pētīju viņa skriešanas tehniku. Man sports interesē kopumā, tāpēc skatījos, kā viņš skrien," bilda 19 gadus vecais latvietis.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!