Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis pirms savas debijas Ņujorkas ''Knicks'' rindās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) atklājis, ka negatavojas uzreiz sasniegt kaut kādus personīgus rekordus, bet gan centīsies palīdzēs komandai kā vien spēs, raksta ''The New York Post''.

''Nemēģināšu sasniegt kaut kādus personīgos rekordus, bet gan centīšos palīdzēt komandai kā vien spēšu. Šis ir mans debijas gads, tāpēc man vēl jāmeklē sava spēle. Pats svarīgākais, lai komanda uzvar. Vēlāk visas lietas var nostāties savā vietā,'' sacīja Porziņģis pirms otrdien Milvoki pret vietējo ''Bucks'' paredzētās debijas.

''Man sacīja, ka nekur nav jāsteidzas, jo sezona ir gara un nav nepieciešams visu izdarīt pirmajā spēlē cenšoties to aizvadīt kā labāko savā dzīvē un pēc tam būt vājam sezonas atlikušajā laikā. Lai labāk es savu enerģiju saglabāju visu sezonu un uz ilgu laiku,'' pastāstīja Porziņģis.

Latviešu basketbolists arī atzina, ka spēles Vasaras līgā un pirmssezonā viņu īsti nav sagatavojušas daudzajām 82 spēlēm regulārajā čempionātā. Tik daudz spēļu gaidāmajā laika posmā viņš nekad nav spēlējis.

''Pirmā pirmssezonas spēle bija piemērs, ka nav vajadzīgs aizrauties un būt satrauktam,'' sacīja Porziņģis.

Komandas galvenais treneris Dereks Fišers Porziņģim arī ieteicis ignorēt spiedienu, kas varētu sekot un būt saistīts ar viņu kā draftā ar ceturto numuru izvēlētu spēlētāju. ''Knicks'' ģenerālmenedžera Fila Džeksona galvenais padomdevējs Klarenss Geinss bija uzstājis izvēlēties Porziņģi pat ar pirmo numuru, ja komanda uzvarētu drafta loterijā un būtu ieguvusi pirmās izvēles tiesības.

Porziņģim tiek prognozēta vieta ''Knicks'' sākumpiecniekā otrdienas spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!