Foto: AFP/Scanpix
Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, kurš atlabst no smagas traumas, atsācis treniņus ar bumbu, pavēstījusi viņa pārstāvētā Spānijas augstākās līgas (ACB) komanda Vitorijas "Laboral Kutxa".

Latviešu uzbrucējs pirms septiņiem mēnešiem marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus.

Kā tagad pastāstījusi "Laboral Kutxa", jaunais latvietis pašlaik trenējas pie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" profesionāļiem, tomēr viņi komunicē arī ar "Laboral Kutxa" klubu. Treniņus ar bumbu viņš uzsācis nesen.

Laiks, kad Bertāns varētu atgriezties laukumā, netiek nosaukts.

Kā zināms, Bertāns jau 2013.gada jūnijā, sezonas pēdējā mačā, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Laukumā viņš atgriezās vien nākamā gada martā.

Pagājušajā sezonā ULEB Eirolīgā Bertāns piedalījās 22 spēlēs, kurās vidēji guva 11 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Pirms pievienošanās "Laboral Kutxa" komandai Dāvis Bertāns divus gadus pārstāvēja Serbijas klubu Belgradas "Partizan".

Kā zināms, Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti joprojām pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!