Foto: LETA

Līdz "FIBA Europe" noteiktajam termiņam - 2.novembrim - oficiālus pieteikumus rīkot Eiropas 2017.gada čempionāta finālturnīru iesniegušas piecas valstis - Izraēla, Polija, Rumānija, Somija un Turcija, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

"Eurobasket 2017" norises vieta vai vietas tiks izraudzītas "FIBA Europe" valdes sēdē, kas notiks 11. un 12.decembrī. Rīkotāji tiks atbrīvoti no kvalifikācijas turnīra, kura grupu izloze paredzēta 22.janvārī.

Pretendentiem bija iespēja pieteikties rīkot visu finālturnīru 24 komandām, vienas grupas turnīru un izslēgšanas turnīru vai tikai grupas turnīru. FIBA nav precizējusi katras valsts pieteikumu. Neoficiāli zināms, ka Turcijas un Polijas federācijas iepriekš izrādījušas interesi rīkot visu finālturnīru.

No līdzdalības kvalifikācijas turnīrā atbrīvotas Riodežaneiro olimpiskā turnīra dalībnieces Spānija un Lietuva, kā arī Eiropas pārstāves jūlijā notiekošajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā: Francija, Serbija, Grieķija, Itālija un Čehija. Ja FIBA valdes sēdē 23.novembrī kādai no šīm valstīm uzticēs rīkot kvalifikācijas turnīru, par ceļazīmi uz Rio varēs cīnīties arī "Eurobasket 2015" astotā labākā komanda Latvijas valstsvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!