Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēles izskaņā pret Milvoki "Bucks" komandu no sevis gaidījis labāku sniegumu, pēc dueļa sacīja basketbolists.

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piektdien savā laukumā ar 92:99 piekāpās "Bucks" vienībai, ciešot ceturto zaudējumu šosezon. Latvietis šajā mačā izcēlās ar 14 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, tiekot pie sava otrā "double-double" karjerā.

"Mums bija slikts spēles sākums, kamēr "Bucks" tas bija labs. Lai atgūtos, mums vajadzēja daudz enerģijas, turklāt mača beigās arī pats no sevis sagaidīju labāku sniegumu. Zinu, ka to vēlējās arī mani komandas biedri. Uzņemos lielu atbildību, par to, kas notika spēles beigās," žurnālistiem pēc dueļa sacīja Porziņģis. "Mums jābūt koncentrētiem visas 48 spēles minūtes. Nedrīkstam uzbrukumā domāt tikai par sevi, mums jāspēlē kā komandai, kā arī tas pats jādara aizsardzībā. Viss sākas ar aizsardzību."

"Cenšos komandai palīdzēt ar savu enerģiju un iegūt katru atlēkušo bumbu uzbrukumā, gūstot otrās iespējas punktus, kam šajā līgā ir liela nozīme. NBA uzvarēt nav viegli, ir tiešām smagi jāstrādā. Tas ir mūsu uzdevums - tikt skaidrībā, kā nostabilizēt savu spēli visas 48 minūtes," uzsvēra latvietis.

Tikmēr "Bucks" galvenais treneris Džeisons Kids pēc dueļa izteica patiku pret tikai 20 gadus veco Porziņģi.

"Porziņģis vāc atlēkušās bumbas uzbrukumā, uzbrūk no distances, cīnās aizsardzībā un jūt spēli," laikraksts "The New York Post" citē Kidu. "Viņš neko nesasteidz. Ir forši redzēt jaunu puisi, kurš jau tagad spēlē tādā līmenī."

Savukārt viens no "Bucks" līderiem Gregs Monro, kuru starpsezonā savā īpašumā vēlējās iegūt arī "Knicks", uzskata, ka latvietis ir ļoti talantīgs.

"Pirms viņa nonākšanas NBA par Porziņģi vispār neko nezināju. Par viņu daudz runāja, taču laukumā šis spēlētājs var paveikt daudz ko. Īpaši, ja ņem vērā viņa garo augumu. Porziņģim kļūstot vecākam, viņš kļūs daudz, daudz labāks. Pret viņu noteikti būs ļoti grūti spēlēt," pauda Monro.

Šīs sezonas sešos mačos Porziņģis vidēji iemetis 12,3 punktus un izcīnījis 8,3 atlēkušās bumbas. Latvietis aiz "Knicks" līdera Karmelo Entonija ir otrs rezultatīvākais komandā, turklāt viņš ir labākais vienībā cīņā par atlēkušajām bumbām.

Svētdien "Knicks" savā laukumā uzņems Losandželosas "Lakers", kas šosezon izcīnījusi vienu uzvaru piecās spēlēs.

Ar divām uzvarām sešās spēlēs "Knicks" vienība Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 12. vietā.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!