Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas mačā ar Ņūorleānas "Pelicans" ieguvis vērtīgas mācības pēc spēkošanās laukumā ar pretinieku komandas līderi Entoniju Deivisu, atzina pats latvietis.

Jau vēstīts, ka Porziņģis mačā pret "Pelicans" guva desmit punktus, tika pie četrām bumbām zem groziem, vienas pārtvertas piespēles, viena bloķēta metiena, bet pats tika bloķēts trīs reizes un saņēma četras piezīmes. "Knicks" ar 95:87 uzvarēja "Pelicans". Porziņģim šajā mača diezgan daudz sanāca spēlēt pret Deivisu, kurš izcēlās ar 36 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

"Neesmu pieradis spēlēt pret tādiem spēlētājiem, kas ir atlētiski un tikpat gari, kā es," portālā "nypost.com" citēts Porziņģis. "Domāju, ka viņš ir labākais spēka uzbrucējs NBA. Spēle nebija viegla, taču tā bija ļoti laba pieredze."

Tāpat Porziņģis šajā mačā sapratis, ja viņš nevar realizēt metienus no distances, tad viņam jāturpina meklēt veidi, kā palīdzēt komandai. "Es turpināju darīt mazās lietas," sacīja latvietis.

Tikmēr "Pelicans" komandas galvenais treneris Elvins Džentrijs uzskata, ka Porziņģis kļūs par ļoti labu spēlētāju NBA. "Viņam ir ļoti labas prasmes. Man patīk, ka viņš nebaidās un neizvairās no kontakta ar citiem spēlētājiem. Ir jādod iesēja viņa ķermenim nobriest," teica Ņūorleānas komandas līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!