Foto: F64
Latvijas komanda "Jūrmala"/"Fēnikss" "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē ceturtdien savā laukumā ar 66:72 (16:19, 16:16, 15:16, 19:21) piekāpās Kazahstānas komandai Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā latvietis Edmunds Valeiko.

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā ar 18 punktiem izcēlās amerikāņu leģionārs Keisijs Robertss, kamēr 15 pievienoja amerikānis ar Latvijas pasi Endrū Šmits. Tikmēr 14 punkti Edgaram Jeromanovam, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Abas vienības šo dueli aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 35:32 par labu "Barsi" komandai. Otrā puslaika sākumā Kazahstānas komandai izdevās panākt arī desmit punktu pārsvaru (42:32), taču neilgā laikā "Jūrmala"/"Fēnikss" spēja atspēlēties un arī pārņemt vadību. Tomēr pēdējā pamatlaika minūtē viesi devās ar piecu punktu handikapu (66:61), šo pārsvaru spējot arī nosargāt un izcīnīt uzvaru.

Abas komandas savā starpā tikās jau otro reizi šomēnes - novembra sākumā "Jūrmala"/"Fēnikss" piekāpās ar 63:79.

Šo sezonu jūrmalnieki neaizvada pārāk veiksmīgi. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņi astoņos mačos guvuši vien divas uzvaras, bet BBL ietvaros ir divi panākumi septiņos mačos.

Kā zināms, Kazahstānas vienība sezonas laikā dzīvo Latvijā un sacenšas arī Rietumu līgas turnīrā.

Šīs abas komandas sacenšas BBL B grupā, kuras kopvērtējumā pēc pirmā apļa līdere ar sešiem panākumiem sešos mačos ir Prieņu-Birštonas "Vytautas" no Lietuvas, bet ar pieciem panākumiem seko "Liepāja"/"Triobet".

Pa trim uzvarām guvusi latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas", "Jēkabpils" un "Barsi", tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai ir divi panākumi.

Savukārt A apakšgrupā līdere ar pieciem panākumiem sešos mačos ir latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr "Barons"/LDz komanda ar vienu uzvaru piecos mačos ieņem priekšpēdējo, sesto, pozīciju.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!