Foto: LETA

Sacensību jaunpienācēja "Valka"/"Valga" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien ar 86:80 (19:20, 28:21, 20:17, 19:22) savā laukumā pieveica tās galvenā trenera latvieša Vara Krūmiņa savulaik vadīto vienību "Jelgava".

Rezultatīvākais Latvijas un Igaunijas apvienotajā komandā ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Jurijs Aleksejevs, ar 20 punktiem atzīmējās Mārtiņš Berķis, bet 15 punktus sameta Jēkabs Rozītis.

Savukārt jelgavniekiem 20 punktus guva Andris Justovičs.

Vienībām šī bija pirmā savstarpējā spēle šajā sezonā, bet principiālu šo dueli padarīja fakts, ka no 2007. līdz 2011. gadam Krūmiņš vadīja "Jelgavas" komandas priekšgājēju "Zemgali".

LBL kopvērtējuma līderes ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "Ventspils" un "Valmiera"/ORDO. Čempione "VEF Rīga" ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodama trešajā vietā, bet "Liepājas"/"Triobet" kontā ir astoņi panākumi desmit mačos un ceturtā pozīcija.

Piektā ar trim uzvarām piecās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet četras uzvaras desmit mačos izcīnījusi "Jelgava", kamēr trīs uzvaras deviņās spēlēs "Ogre"/"Kumho Tyre" rēķinā.

"Jēkabpils" guvusi trīs panākumus desmit mačos, bet aiz viņiem ar trim panākumiem 11 spēlēs ir divkārtējie valsts čempioni "Barons"/LDz. Tikmēr divi panākumi astoņās spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss", bet "Latvijas Universitātes" izcīnījusi vienu uzvaru desmit spēlēs.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!