Foto: AFP/Scanpix
Kristapa Porziņģa straujā ienākšana Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Ziemeļamerikas basketbola apskatniekiem liek jau tagad prognozēt, ka Ņujorkas "Knicks" spēlējošais latvietis tiks iebalsots NBA Zvaigžņu spēles pamatpieciniekā, vēsta "Sportingnews".

NBA Zvaigžņu spēlē līdzjutēju balsojumā internetā fani nosaka Rietumu un Austrumu konferenču pamatpieciniekus, bet pārējos dalībniekus izvēlas NBA komandu pārstāvji un treneri. NBA Zvaigžņu spēles balsošana sāksies decembra vidū.

"Par Kristapu Porziņģi ir visa Ņujorka. Un Ņujorkā ir 8,4 miljoni iedzīvotāju. Un lielākā daļa no šiem 8,4 miljoniem ir "Knicks" fani, lai kā cienītu arī "Nets" komandu. Par Kristapu Porziņģi ir arī visa Latvija. Latvijā ir divi miljoni iedzīvotāju. Un lielākā daļa no šiem diviem miljoniem – ir vai nav viņi NBA fani – ir Kristapa Porziņģa fani," uz faktiem norāda "Sportingnews".

Lai gan balsošana nav sākusies, tieši šie divi faktori varētu noteikt to, ka Porziņģis iekļūs NBA Zvaigžņu spēles Austrumu konferences komandas sākumsastāvā. Kopš 2003. gada neviens NBA debitants nav iebalsots Zvaigžņu spēles pamatpieciniekā. Toreiz fani Zvaigžņu spēlē iebalsoja Ķīnas milzi Jao Miņu, bet pēc tam savā debijas sezonā Zvaigžņu spēles balsojumā līdzjutēju sirdis nespēja iekarot pat tādas zvaigznes kā Lebrons Džeimss, Deriks Rouzs, Dvaits Hovards un Bleiks Grifins.

Turpinot par Porziņģa potenciālo iebalsošanu Zvaigžņu spēles pamatpieciniekā, "Sportingnews" atgādina Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2015. gada Zvaigžņu spēles balsojumu. Pagājušajā sezonā Bufalo "Sabres" rindās "uguņoja" Zemgus Girgensons, kurš ar latviešu un Bufalo līdzjutēju atbalstu iekļuva Zvaigžņu spēlē, pārliecinoši uzvarot fanu balsojumā. Girgensons balsojumā apsteidza visas NHL lielās zvaigznes, saņemot 1 574 896 balsis.

Kā norāda "Sportingnews", Porziņģis, visticamāk, neiegūs tik daudz balsu, jo drīkstēs balsot tikai vienreiz dienā, taču pēdējos gados NBA Zvaigžņu spēles balsojumā tikai dažiem izdevies pārsniegt viena miljona robežu.

Porziņģa faniem iebalsot latvieti pamatpieciniekā varētu būt arī sarežģīti, jo būs jākonkurē ar Polu Džordžu, Pau Gasolu un Kevinu Lovu. Tāpat uz vietu Austrumu konferences pamatpieciniekā kandidēs Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs, bet vienu vietu pamatsastāvā sev jau "rezervējis" Džeimss, par kura dalību spēlē Toronto nevienam nav šaubu, norāda "Sportingnews".

2016. gada NBA Zvaigžņu spēle Toronto notiks 14. februārī. Tā būs pirmā reize, kad NBA Zvaigžņu spēle risināsies ārpus ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!