Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 21 punktu Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, palīdzot sevis pārstāvētajai Bilbao "Dominion" savā laukumā ar 89:83 (18:17, 19:21, 15:19, 18:13, 19:13) pagarinājumā uzveikt ULEB Eirolīgas klubu Vitorijas "Laboral Kutxa", kura rindās janvāra beigās pēc savainojuma izdziedēšanas varētu atgriezties viņa jaunākais brālis Dāvis.

Dairis Bertāns laukumā pavadīja 36 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, trīs no astoņiem tālmetieniem un četrus no septiņiem soda metieniem. Tāpat viņa rēķinā viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles, piecas pārtvertas piespēles, viena piezīme un pieci izprovocēti pārkāpumi.

Kā zināms, Dāvis Bertāns šī gada marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus.

Ilgu laiku Dāvis Bertāns trenējās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" profesionāļiem, bet šonedēļ viņš atgriezās Vitorijā, lai sāktu treniņus trenažieru zālē un pēcāk arī ar komandu.

Tikmēr cita Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība svētdien izbraukumā ar 68:85 (20:23, 17:16, 14:23, 17:23) pārliecinoši piekāpās vietējam grandam Madrides "Real". Pasečņiks šim mačam nebija pieteikts.

Jau vēstīts, ka Rolands Šmits sestdien guva septiņus punktus, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Fuenlavradas "Montakit" no zaudējuma 84:100 pret turnīra līderi "Valencia Basket", kas ACB un ULEB Eiropas kausā kopā skaitot izcīnījusi 19 uzvaras 19 spēlēs.

Šmits šoreiz laukumā pavadīja 11 minūtes un 27 sekundes, realizējot abus divpunktu metienus un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, piecas piezīmes un trīs efektivitātes punkti.

Spānijas čempionātā līderpozīcijā ar desmit panākumiem desmit mačos ir "Valencia Basket" vienība, bet deviņas uzvaras desmit spēlēs ir ULEB Eirolīgas čempionei Madrides "Real" un Barselonas "Lassa". Pie septiņām uzvarām tikusi "Laboral Kutxa", kas tai dod ceturto vietu.

Tikmēr "Herbalife" vienība ar sešiem panākumiem desmit mačos ieņem piekto vietu, bet "Dominion" rēķinā pieci panākumi un desmitā pozīcija, bet "Montakit" izcīnījusi četras uzvaras, kas tai dod 12.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!