"Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) kluba "Liepāja/Triobet" amerikāņu centra spēlētājs Stīvens Zeks atzīst, ka Eiropā spēlē citādāku basketbolu, kuram spēlētājiem no ASV nākas pielāgoties, intervijā Latvijas Basketbola savienībai sacīja basketbolists.

Aģents Zekam stāstīja, ka Liepāja esot ļoti laba vieta, kur uzsākt profesionāļa karjeru. Tāpēc viņš bija ar mieru doties uz Latviju. "Tas bija darījums uz pilnu sezonu – bez pārbaudes laika vai īstermiņa, teiksim, 3 mēnešu starpposma. Un aģents labi pazīst Kasparu Ciprusu, kurš "aizlika vārdu" par Liepājas klubu un Uvi Helmani kā labu treneri. Aģentūra bija saņēmusi vairākus piedāvājumus, bet galu galā izlēma, ka Liepāja ir īstā vieta sekmīgam karjeras sākumam. Esmu apmierināts," portālā "basket.lv" citēts basketbolists. "Esmu pateicīgs par iespēju šeit būt un iegūt jaunu pieredzi, ko sniedz šī situācija. Nav ne vainas."

Viņš arī stāstīja, ka pielāgoties Eiropas basketbolam sākotnēji bija pagrūti, taču centra spēlētājs bija tam gatavs.

"Šeit spēlē savādāk nekā ASV. Iepriekš spēlēju Filadelfijā, kur aizsargi tikai skrien un met, kur ir lielāka dinamika. Šeit ir jāpiebremzē, jāspēlē gudrāk, daudzveidīgāk. Tas gan bija tas, ko es paredzēju šeit sagaidīt," stāstīja Zeks. "Ir komandas, kurās ir izteikti spēcīgi centri, bet citās komandās tādu vienkārši nav. Arī koledžā spēlējot bija līdzīgi. Pie tā esmu pieradis. Un ceru cīnīties ar iespējami spēcīgākiem pretiniekiem, lai varu novērtēt, cik daudz spēju paveikt. Nav jau liela "māka" aizvadīt labu spēli pret augumā mazu pretinieku."

Par latviešu valodu Zeks saka: "Tā ir ļoti ātra. Ļoti. Cenšos saprast kādu vārdu, bet man to ir grūti izdarīt, jo jūs tiešām runājat ļoti ātri." Šajā laikā viņš iemācījies pateikt "paldies" un "kā iet?".

Zeks tika atzīts par "Aldaris" LBL novembra spēlētāju. Mēneša laikā savai komandai viņš palīdzēja uzvarēt trijās no četrām "Aldaris" LBL spēlēm, vidēji katrā mačā laukumā pavadot 28 minūtes, gūstot 17,3 punktus, izcīnot 11,3 atlēkušās bumbas, izdarot 2 rezultatīvas piespēles, bloķējot 1,8 metienus un sakrājot vidējo lietderības koeficientu 26.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!