Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" piektdien pastiprināja sastāvu Džošu Harelsonu, kuram ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredze. Viņš komandas preses dienestam atzīst, ka izteikts komandas spēlētājs un ka cer komandai palīdzēt tik pie uzvarām.

"VEF Rīga" komandā Harelsonam būs pirmā pieredze Eiropas basketbolā, jo līdz šim viņš spēlējis NBA, Ķīnā un Puertoriko. "Sagaidu labu basketbolu. Par Eiropu esmu dzirdējis daudzas lieliskas lietas, jo iespējamo spēlēšanu Eiropā esmu vienmēr paturējis prātā," "VEF Rīga" mājaslapā citēts basketbolists.

"Domāju, ka Eiropas basketbolā iederos pat labāk nekā NBA. Varu iemest grozā dažādos veidos - gan no tālās distances, gan no groza tuvuma. Tāpat varu izcīnīt atlēkušās bumbas, izdarīt piespēles, radīt situācijas pēc dribla. Esmu vairāk komandas spēlētājs nekā tipiskais NBA spēlētājs," viņš turpināja.

2,08 metrus garais Harelsons atklāja arī to, ko viņš zina par savu jauno darbavietu: "Pāris iepriekšējās dienās, kad norisinājās pārrunas starp manu pusi un VEF klubu, veicu izpēti par šejieni, tāpēc nelielas zināšanas ir. Aģents man sacīja, ka "VEF Rīga" spēlē ļoti konkurētspējīgās līgās. Protams, saistībā ar Latviju zinu Kristapu Porziņģi. Kad teicu savām paziņām, ka došos spēlēt uz Latviju, viņi man teica, ka varbūt šeit satikšu nākamo Porziņģi. Mana reakcija bija - kas zina, varbūt patiešām tā arī notiks."

Harelsons līdz oktobra beigām bija NBA kluba Vašingtonas "Wizards" sastāvā, taču komandā palikt viņam neizdevās. Sekojošajos divos mēnešos spēlētājs turpinājis uzturēt sportisko kondīciju. "Šajā laikā esmu pastāvīgi trenējies. Detroitā man ir personīgais treneris, kura vadībā uzturēju sevi formā, regulāri trenējoties divreiz dienā. Centos saglabāt gatavību savai nākamajai iespējai, kas tagad pienākusi, pievienojoties "VEF Rīga" vienībai. Esmu gatavs strādāt un sacensties. Ir pagājis laiciņš kopš iepriekšējās spēlēšanas, tāpēc gaidu šo iespēju iziet laukumā VEF sastāvā un palīdzēt komandai uzvarēt, kā arī realizēt to, ko treneris vēlas no manis sagaidīt," Harelsons stāstīja.

"Mani apmierinās tikai uzvaras. Tas ir tas, kāpēc esmu šeit ieradies. Darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu mūsu komandai tikt pēc iespējas tālāk un izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru," savu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!