Foto: AP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētāji visos regulārā čempionāta mačos grib aizsargāt savu grozu, žurnālistiem atzina latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis.

Kā ziņots, "Knicks" otrdien savā laukumā ar 108:96 (25:26, 25:23, 29:23, 29:24) uzveica Detroitas "Pistons", kas ir ņujorkiešu konkurente cīņā par vietu izslēgšanas spēļu zonā, un pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā cīņā laukumā pavadīja 18 minūtes un 37 sekundes, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem, abus divus soda metienus, bet neiemetot vienīgo tālmetienu, kopā iekrājot desmit punktus. Tāpat latvieša kontā divi bloķēti metieni, bet viņa komandas biedram Robinam Lopesam - seši.

"Vienmēr gribam aizsargāt savu grozu. Lopess šovakar bija lielisks, veicot blokus. Pat tad, kad nobloķēju Detroitas komandas līderi Andrē Dramondu, bet pretinieki tika pie atlēkušās bumbas, Lopess jau bija gatavs bloķēt atkārtoto metienu," pauda Porziņģis, kura kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda un divas personiskās piezīmes.

Ar 24 gūtiem punktiem rezultatīvākais "Knicks" rindās šajā spēlē bija Karmelo Entonijs, bet Derika Viljamsa rēķinā 18 punkti. Zīmīgi, ka noslēdzošajā ceturtdaļā tieši Viljamss guva dažus svarīgus "slam-dunk".

"Protams, spēlē bija savi kāpumi un kritumi, taču lielākoties spējām kontrolēt spēli. Spēles izskaņā bijām labā pozīcijā, noturējām iegūto pārsvaru un bez grūtībām pabeidzām spēli," atzina Porziņģis. "Viljamss bija lielisks, izpildot savus "slam-dunk" un gūstot svarīgus grozus. Man ir no kā mācīties."

Šajā mačā "Knicks" otrajā ceturtdaļā pārņēma vadību, ko mājiniekiem izdevās noturēt līdz spēles beigām.

"Mums vienkārši bija jābūt agresīvākiem. Zinājām, cik bīstams spēlētājs ir Dramonds, tāpēc vienkārši neļāvām viņam tikt pie bumbas. Tāpat arī citiem pretinieku komandas spēlētājiem centāmies neļaut mest tālmetienus," izteicās Viljamss. "Pats savukārt meklēju iespējas mest un, kad tās atradu, izmantoju tās."

Tikmēr "Pistons" komandā izcēlās turks Ersans Iljasovs, kurš guva 19 punktus, bet Dramonds sameta 13 punktus. Šajā mačā līgas labāko atlēkušo bumbu vācēju Dramondu "Knicks" basketbolistiem izdevās bloķēt piecas reizes.

"Šī uzvara ir komandas panākums. Centāmies sekot līdzi spēles detaļām un sīkumiem, vairāk uzmanības pievērsām aizsardzībai. Tā arī bija panākumu atslēga," atzina Entonijs.

Arī "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers uzslavēja komandu par labu spēli aizsardzībā.

"Aizsardzība vienmēr bijusi enkurs labai spēlei. Par to runājām arī pirms šīs cīņas," pauda Fišers. "Zinot, ka mēs bieži vien zaudējam maču slikti aizvadītas ceturtās ceturtdaļas dēļ, kur pretiniekiem ļaujam iemest pat līdz pat 30 punktiem, zaudējot iepriekš spēlē iekrāto pārsvaru, nolēmām šovakar vairāk strādāt aizsardzībā un domāt par mūsu groza drošību."

Ar 15 uzvarām 33 spēlēs "Knicks" ir 12.pozīcijā Austrumu konferencē, kamēr "Pistons" ar 17 panākumiem 32 dueļos ir desmitā.

Jauno gadu "Knicks" iesāks ar spēli viesos pret Čikāgas "Bulls", bet tad ik pēc divām dienām savā un pretinieku laukumā cīnīsies ar Atlantas "Hawks", pret kuru tikai pagājušajā nedēļā Ņujrokas klubs izsēja 15 punktu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu ar 98:117.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!