Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš cīnās par iekļūšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvā, pauž prieku par saņemto atbalstu no savas valsts līdzjutējiem.

Porziņģis atzīst, ka ir patīkami saņemt novērtējumu no līdzjutējiem. "Man ir valsts, kas mani atbalsta. Pēc balsojuma var pateikt, ka atbalsta arī Ņujorkas līdzjutēji. Ir patīkami redzēt, ka viņi novērtē manu centīgumu un mēģinājumus palīdzēt komandai," "The New York Post" citē Latvijas basketbolistu.

Pēc pagājušajā piektdienā publicētajiem pirmajiem līdzjutēju balsojuma rezultātiem, starp Austrumu konferences izlases uzbrucēja un centra pozīcijas spēlētājiem Porziņģis ar 85 606 balsīm ieņēma astoto vietu. Lai iekļūtu sākumsastāvā, balsojumā Porziņģim jāierindojas starp trim atbalstītākajiem spēlētājiem.

Starp līgas debitantiem Porziņģis balsojumā ir līderis. Ja arī Porziņģi neiebalsos NBA Visu Zvaigžņu spēles sākuma sastāvā, paredzams, ka viņš piedalīsies mačā, kurā spēlēs līgas debitanti un spēlētāji, kuri līgā aizvada otro sezonu.

Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" sastāvā Karmelo Entonijs ar 132 119 balsīm tobrīd ieņēma ceturto pozīciju. Par vairāk nekā 16 000 balsu viņam priekšā ir Andrē Dramonds no Detroitas "Pistons".

Entonijs savas karjeras 12 sezonu laikā NBA Visu zvaigžņu spēlē piedalījies astoņas reizes. "Knicks" komandas līderis neslēpj, ka viņam līdzjutēju atbalsts ir svarīgs. "Protams. Ja tev ir iespēja iekļūt sākumsastāvā un līdzjutēji tevi iebalso, tam ir liela nozīme. Balsojums tikko ir sācies. Redzēs, kas notiks. Cerams, ka mani fani sarosīsies," sacīja Entonijs.

Jau ziņots, ka NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies 14. februārī Toronto. Tajā savā starpā sacentīsies Austrumu un Rietumu konferences komandu spilgtākās zvaigznes.

Balsot par NBA Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem var līgas mājaslapā "Nba.com", lietotnē "NBA Game Time", sociālajās vietnēs "Facebook", "Twitter", "Instagram" un "Weibo", kā arī meklētājā "Google" un ar īsziņu starpniecību.

Balsošana noritēs līdz nākamā gada 18. janvārim, bet NBA Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvi tiks paziņoti trīs dienas vēlāk. Balsošanas nākamie starprezultāti tiks paziņoti 7. un 14. janvārī.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

Kā zināms, pērn Latvijas līdzjutēji Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvā iebalsoja kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš saņēma lielāko balsu skaitu starp visiem hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!