Foto: AFP/Scanpix

ASV biznesa žurnāls "Forbes" par vērtīgāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu atzinusi latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks".

Pateicoties "Knicks" septembrī noslēgtajam mediju līgumam ar kompāniju MSG, kā arī dārgajām "premium" klases sēdvietām, Ņujorkas vienības ieņēmumi pērn bija 90 miljoni ASV dolāru (82,4 miljoni eiro).

"Forbes" lēš, ka "Knicks" kluba vērtība ir trīs miljardi ASV dolāru (2,7 miljardi eiro), kas ir ceturtais labākais rādītājs starp profesionālā sporta komandām valstī. Par vērtīgāko nosaukta Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Dalasas "Cowboys", kuras vērtība tiek lēsta četri miljardi ASV dolāru (3,6 miljardi eiro). Otra vērtīgākā ir vēl viena NFL komanda Jaunanglijas "Patriots", bet trešajā vietā ierindota Amerikāņu beisbola augstākās līgas (MLB) komanda Ņujorkas "Yankees".

Tikmēr kā otrā vērtīgākā NBA komanda nosaukta Losandželosas "Lakers", kur savu pēdējo sezonu aizvada līgas superzvaigzne Kobe Braients. Lai gan lielu daļu pērnās sezonas Braients traumas dēļ izlaida un "Lakers" televīzijas reitingi nokritās vairāk nekā par pusi, tomēr ar 122 000 skatītāju vidēji vienā spēlē Losandželosas klubs bija otrais skatītākais līgā. Pateicoties 3,6 miljardu ASV dolāru (3,3 miljardu eiro) divdesmit gadu līgumam ar kompāniju "Time Warner Cable", "Lakers" ir pelnošākais klubs līgā.

"Forbes" "Lakers" vērtību min 2,7 miljardi ASV dolāru (2,5 miljardi eiro), bet pirmajā pieciniekā iekļuvušas arī Čikāgas "Bulls", Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Clippers".

Iepriekšējā sezonā visu 30 NBA komandu kopējie ieņēmumi bija 5,2 miljardi ASV dolāru (4,8 miljardi eiro), kas ir jauns līgas rekords.

Kā zināms, pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis aizvada spilgtu debijas sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Pārstāvot "Knicks" komandu, latvietis 43 spēļu laikā caurmērā iemetis 14,0 punktus un izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas.

Ar 21 uzvaru 43 spēlēs "Knicks" komanda šobrīd Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu. Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā šī vienība 82 mačos tika tikai pie 17 panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!