Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola valststsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli ar Lietuvas izlasi aizvadīs tādā pašā sastāvā, kā divus iepriekšējos mačus, informē Latvijas Basketbola savienība.

Spēle Ķēdaiņos trešdien sāksies plkst.19.

Pirms šīs spēles A grupas tabulā Latvijas komanda ar vienu uzvaru divās spēlēs ieņem otro vietu, bet lietuvietes ar diviem zaudējumiem ir trešās. Līderes ar divām uzvarām pār Latviju un Lietuvu negaidīti ir Slovēnijas basketbolistes.

"Nolēmām sastāvu nemainīt, paļaujoties uz spēlētājām, kuras jau izjutušas kvalifikācijas turnīra spriedzi. Gatavojoties spēlei ar Lietuvu, ņēmām vērā pirmā mača pieredzi, kā arī to, ka pretinieces mazliet pamainījušas sastāvu. Lietuvietēm šoreiz būs lielākas variācijas iespējas ārējā līnijā, un mūsu "mazajām" jābūt gatavām vēl agresīvākai aizsardzībai. Jo vairāk tāpēc, ka lietuvietēm uzvara nepieciešama vēl vairāk nekā mums. Ar šo spiedienu būs jātiek galā, lai veidotu kvalitatīvu uzbrukumu," saka Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Lietuvas izlasei, kas zaudējusi abās pirmā apļa spēlēs, tikai uzvara saglabās izredzes iegūt ceļazīmi uz finālturnīru. Latvijas valstsvienībai uzvara līdz rudenim nodrošinās pirmo vietu grupā un labas izredzes 2017.gada vasarā Čehijā cīnīties par Eiropas čempionāta medaļām. Neveiksmes gadījumā paliks teorētiskas izredzes novembrī tikt pie biļetes uz finālturnīru, bet būs vajadzīga ļoti pārliecinoša uzvara Rīgā pār Slovēnijas izlasi.

Baltijas valstu komandu pirmā apļa spēlē Rīgā Latvijas valstsvienība uzvarēja ar 65:62.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!