Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien daļēji piedalījās Ņujorkas "Knicks" treniņā un patlaban nav skaidrības, vai viņš varēs spēlēt komandas nākamajā mačā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā.

Kā zināms, Porziņģis kājas savainojuma dēļ sestdien izlaida spēli, kad "Knicks" mājās ar 102:89 apspēlēja Detroitas "Pistons". Tika ziņots, ka Porziņģis laukumā varētu atgriezties "kuru katru dienu", jo latvietim savainojums nav nopietns.

Porziņģis pirmdien aizvadīja tikai daļu no treniņa. "Knicks" vēsta, ka vēl nav zināms, vai latvietis varēs spēlēt nākamajā mačā. Ņujorkas vienība otrdien uzsāks sešu izbraukuma spēļu sēriju, kas ilgs gandrīz divas nedēļas.

Pirmajā no šīm sešām cīņām "Knicks" gaidīs augstkalnes pārbaudījums - būs jādodas uz vairāk nekā 1500 metrus virs jūras līmeņa esošo Denveras pilsētu un jāspēlē ar vietējo komandu "Nuggets", kurā savu karjeru uzsāka Ņujorkas vienības līderis Karmelo Entonijs.

Porziņģis savā NBA karjerā tikai otro reizi izlaida spēli. Latvijas basketbolists nespēlēja 28.janvāra mačā, kad "Knicks" viesos ar 93:103 zaudēja lietuvieša Jona Valančūna pārstāvētajai Toronto "Raptors" vienībai.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 62 mačos vidēji spēlē guvis 14,0 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

"Knicks" ar 26 uzvarām 64 cīņās atrodas Austrumu konferences 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!