Foto: AFP/Scanpix
Ikviens pretinieks cenšas spēlēt fizisku basketbolu, tāpēc pēdējos mačos parādītais sniegums nav bijis tāds, kā cerēts, neslēpj Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" debitants Kristaps Porziņģis, no kura labāku sniegumu vēlas sagaidīt arī komandas galvenais treneris Kurts Rembiss.

Trešdien Porziņģis guva 13 punktus, bet "Knicks" viesos ar 128:97 (29:19, 34:24, 25:32, 40:22) sagrāva Fīniksas "Suns" basketbolistus, izcīnot pārliecinošāko uzvaru sezonā.

Latvijas basketbola talantam cīņas otrajā pusē grūtības sagādāja pretinieku centrs Taisons Čandlers, kurš izrādījās fiziski spēcīgāks, neļaujot Porziņģim gūt punktus no spēles.

"Ikviens mēģina pret mani spēlēt fiziski. Arī šoreiz, jo ikreiz, kad biju tuvu grozam vai tā tuvumā, Čandlers mēģināja spēlēt ar spēku, tāpēc aizmetu garām dažus metienus, kurus parasti trāpu. Tā bija interesanta cīņa, jo viņš man arī šo to centās pateikt," pēc uzvaras Porziņģis sacīja laikrakstam "The New York Post".

Porziņģis atzīst, ka pēdējos mačos nerāda to sniegumu, ko vēlētos, taču ir gatavs atgūt iepriekšējo spēli. "Man ir jāpanāk, lai sniegums uzlabotos, taču tas jāsāk darīt ar izcīnītajām bumbām un bloķētiem metieniem, jo tad spēle pati atgriezīsies," uzskata NBA debitants, kura sportiskās formas kritums ir iekritis līdz ar treneru maiņu komandā.

Iepriekšējā "Knicks" galvenā trenera Dereka Fišera vadībā Porziņģis 18 spēlēs nopelnīja "double-double", bet pēdējos 11 mačos, kopš komandu vada Rembiss, viņam tas nav izdevies.

"Tā mēdz notikt, sliktas spēles gadās, taču pēc diviem trīs mačiem man atkal bija laba spēle. Sezonā ir kāpumi un kritumi, jo īpaši debijas sezonā, jo joprojām es mācos un krāju pieredzi. Dažreiz nejūtos tik labi, dažreiz sajūtas ir labākas. Cenšos būs stabilāks, lai visu laiku spēlētu vienā līmenī, taču pagaidām tas neizdodas. Taču es mācos," paškritisks bija Porziņģis, kurš pret "Suns" nospēlēja 22 minūtes un 21 sekundi, kas bija tikai septītais lielākais rādītājs komandā.

Laikā, kad viņš atradās laukumā, "Knicks" iemeta par 27 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs mačā.

Savukārt Rembiss jau iepriekš norādīja, ka joprojām tic latvietim un neuztraucas, ja dažreiz viņam spēle nevedas. "Viņam tas ir izaicinājums - spēlēt aizsardzībā pret augumā lielākiem pretiniekiem. Taču viņam ir tikai 20 gadi un viņam vēl ir jāmācas," uzskata treneris.

Rembiss pēc spēles slavēja visus komandas spēlētājus, jo pārliecinošā uzvara tika izcīnīta ar komandas pūlēm.

"Knicks" ar 27 panākumiem 66 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Suns" vienība ar 17 uzvarām Rietumu ir konferences priekšpēdējā pozīcijā.

Turpinot garāko izbraukuma sēriju pēdējos gados, "Knicks" dosies uz Losandželosu, tiekoties ar abām šīs pilsētas komandām - piektdien ar "Clippers" un svētdien ar leģendārā Kobes Braienta pārstāvēto "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!