Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubi "VEF Rīga", "Ventspils" un "Liepāja/Triobet" pēdējā spēlētāju pieteikšanas dienā pastiprināja sastāvus ar leģionāriem.

Kā portālu "Delfi" informēja "VEF Rīga", tad klubam pievienojies 25 gadus vecais un 1,98 metrus garais amerikāņu uzbrucējs Gregs Smits. Līgums noslēgts ar kluba iespēju to pagarināt arī uz nākamo sezonu. Ņemot vērā, ka janvārī Kvins Makdauvels guva ļoti nopietnu traumu, veica operāciju un tai sekojošās ilgstošās rehabilitācijas dēļ šosezon vairs nevarēs doties laukumā, savukārt Gilermo Rubio nevar komandai palīdzēt ilgstošu muguras sāpju dēļ, "VEF Rīga" ir nepieciešams papildinājums, kurš, sevi pierādot, var aizvadīt Rīgā arī 2016./17.gada sezonu.

Smits savulaik no 2009. līdz 2013. gadam spēlēja Kolorado Štata universitātes basketbola komandā. Pēdējās divās Kolorādo pavadītajās sezonās Smita komanda iekļuva arī NCAA "Marta trakumā" jeb koledžu basketbola izslēgšanas spēlēs. Individuāli labākais Gregam bija beidzamais gads koledžā, kurā 35 spēlēs viņam vidēji 25,1 minūtē 11,2 punkti un 5,1 atlēkusī bumba. Pēc universitātes absolvēšanas Smits piedalījās NBA pirmsdrafta treniņos, bet savu profesionāļa karjeru pa īstam sāka Brazīlijā. Arī pēc tam viņa ceļi veda uz tā reģiona valstu komandām, Smitam spēlējot Puertoriko, Meksikā un Argentīnā. Pagājušajā sezonā, spēlējot Meksikas līgas vienībā "Correcaminos", Smitam 38 mačos vidēji spēlē 35,3 minūtēs 19,9 punkti un 4,2 atlēkušās bumbas. Šo sezonu Smits iesāka Izraēlas otrajā līgā pie "Ironi Ramat-Gan", kurā spēlēja līdz novembra vidum (piecās spēlēs vidēji 27,2 minūtes, 13,4 punkti, 6,8 atlēkušās bumbas). No februāra vidus līdz marta sākumam Smits pabija Argentīnas komandā "Regatas Corrientes", kurā nospēlēja septiņas spēles (vidēji 10,4 minūtes, 4,1 punkts, 1,7 atlēkušās bumbas).

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis: "Gregs Smits ir spēlētājs, kurš var darboties vairākās pozīcijās un veidot komandas spēli daudzveidīgāku, kā arī palīdzēt partneriem kļūt labākiem. Ņemot vērā, ka tuvojas izslēgšanas spēles, kas paņem daudz spēka, gribam attiecīgi nodrošināties. Ceram, ka līdz ar Grega iesaistīšanos kļūsim daudzpusīgāki un mūsu sastāvs būs spēcīgāks."

Tikmēr BK "Ventspils" pieteica 36 gadus veco amerikāņu aizsargu Villiju Morisu Dīnu, vēsta komandas mājaslapa internetā. Dīns ir amerikāņu aizsargs ar Bulgārijas pilsonību, kurš spēlējis vairākos slavenos Eiropas klubos – "Žalgiris", "Emporio Armani", "Turk Telekom", "Virtus" un kļuvis par čempionu gan Itālijā "Emporio Armani)", gan Francijā ar "Nancy" komandu, bet 2008. gadā kopā ar "Lukoil Academic" izcīnījis Bulgārijas kausu. Dīns Ventspilī ieradies no Francijas augstākās līgas pastarītes "STB Le Havre".

"Dīnu esam iekļāvuši komandas pieteikumā un tagad ir jānokārto pārējās formalitātes, lai Dīns jau sestdien varētu spēlēt pret "Liepāja/Triobet". Domāju, ka paspēsim. Viņš šobrīd komandā ir ceturtais leģionārs un, visticamāk, ka mums nāksies izņemt ceturtā leģionāra licenci. Ar Dīnu esam vienojušies par sadarbību arī uz nākamo sezonu, taču līgumā ir iestrādāts punkts, kas ļauj to pārtraukt ātrāk," atklāja BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Ventspilniekiem joprojām nav pievienojies Teilors Betls, kurš joprojām atrodas Izraēlā un cīnās par kompensācijas apmēru no iepriekšējā kluba. Pleinics viņa iespējas pievienoties komandai šobrīd vērtē kā "50 pret 50".

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" komandai pievienojies serbu uzbrucējs Dorde Dželetovičs, liecina portālā "basket.lv" pieejamais komandas pieteikums.

Šo sezonu serbs iesāka Bosnijas un Hercegovinas klubā "Varda HE", kur vidēji mačā guva 14.7 punktus un savāca 5.5 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!