Foto: Scanpix

Piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Goldensteitas "Warriors" ar rezultātu 106:109 savā laukumā piekāpās Bostonas "Celtics" komandai. "Warriors" komanda savās mājās nebija sakauta 14 mēnešus un kopumā uzvarējusi 54 spēles pēc kārtas, vēsta NBA.

Spēles izskaņā rezultātu izlīdzināt neizdevās pērnā gada līgas vērtīgākajam spēlētājam Stefanam Karijam, kurš nerealizēja tālmetienu, kad līdz mača beigām bija atlikušas 5,3 sekundes.

Astotais zaudējums šosezon nozīmē, ka "Warriors" ir jāuzvar piecās no atlikušajām sešām spēlēm, lai pārspētu 1995./1996. gadā Čikāgas "Bulls" uzstādīto visu laiku labāko regulārās sezonas bilanci – 72 panākumi un desmit zaudējumi.

"Celtics" komandā rezultatīvākais bija saspēles vadītājs Aizeja Tomass, kurš guva 22 punktus un izdalīja sešas rezultatīvas piespēles. Sametot 20 punktus un izcīnot 12 atlecošās bumbas, ar "double double" izcēlās "Celtics" centra spēlētājs Džareds Salindžers. 21 punktu guva arī uzbrucējs Evans Tērners.

Tikmēr "Warriors" rindās rezultatīvākais bija Stefans Karijs. Viņš guva 29 punktus, atdeva sešas rezultatīvas piespēles un savāca piecas atlecošās bumbas. Tuvu "triple drouble" bija Drejmonds Grīns, kura kontā 16 punkti, deviņas atlecošās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā Grīns ar "triple double" izcēlies 12 reizes, vēsta portāla ESPN apkopotā statistika.

"Warriors" komanda ir garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Celtics" ar 44 uzvarām un 32 zaudējumiem ieņem sesto vietu Austrumu konferencē. NBA izslēgšanas spēles sāksies 16. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!