Foto: Reuters/Scanpix

Kobe Braients trešdien guva 60 punktus savas karjeras noslēdzošajā spēlē un palīdzēja Losandželosas "Lakers" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pēdējā spēlē.

"Lakers" šajā vēsturiskajā mačā savā laukumā ar rezultātu 101:95 (19:21, 23:36, 24:18, 35:21) pārspēja Jūtas "Jazz".

37 gadus vecais Braients mača pēdējās trijās minūtēs guva 15 punktus, palīdzot "Lakers" komandai atspēlēt desmit punktu starpību un galā izcīnīt uzvaru.

Braients visas 20 savas karjeras sezonas aizvadīja "Lakers" komandā, kļūstot par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī vienu reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.

"Neticami, cik ātri 20 gadi pagājuši, tas ir trakums," pēcspēles uzrunā vairāk nekā 19 000 klātesošo skatītāju sacīja Braients. "Stāvēt šeit laukuma centrā ar jums un komandas biedriem ir kaut kas nenovērtējams."

"Es uzaugu kā kvēlākais "Lakers" līdzjutējs. Nav vārdu, kas spētu aprakstīt manas šī brīža sajūtas. Paldies jums no visas sirds," līdzjutējiem pateicās Braients.

NBA vēsturē Braients ir trešais rezultatīvākais spēlētājs. Savas karjeras laikā vairāk punktu guva vienīgi Karls Melouns un bijusī "Lakers" zvaigzne Karīms Abduls-Džabars.

"Lakers" komanda sezonu noslēdza ar 17 uzvarām 82 regulārā čempionāta mačos, ieņemot pēdējo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Braients savas karjeras noslēdzošajā sezonā piedalījās 66 mačos, vidēji gūstot 17,6 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!