Foto: AP/Scanpix

Lūks Voltons, kurš patlaban ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Goldensteitas "Warriors" kluba trenera asistents, piekritis kļūt par Losandželosas "Lakers" galveno treneri, vēsta ASV sporta medijs ESPN.

Voltons ir bijušais "Lakers" spēlētājs un ar komandu izcīnījis divus čempiona gredzenus. Trīs gadus pēc savas spēlētāja karjeras beigām Voltons kļūs par 26. treneri Losandželosas kluba vēsturē.

36 gadus vecais Voltons sezonas sākumā uz laiku pildīja "Warriors" komandas trenera pienākumus, jo galvenais treneris Stīvs Kers atveseļojās pēc divām vasarā veiktajām muguras operācijām un nevarēja vadīt komandu.

Šajā laikā Voltona vadībā Goldensteitas komanda izcīnīja 24 uzvaras pēc kārtas, ar kopējo bilanci 39–4. Arī pēc galvenā trenera atgriešanās "Warriors" turpināja spēlēt lieliski un pārspēja 1995./1996. gada Čikāgas "Bulls" regulārās sezonas rekordu.

Voltona sniegums Kera prombūtnes laikā piesaistīja vairāku klubu uzmanību. ESPN ziņo, ka interese par viņu bija gan Sakramento "Kings", gan latviešu talantīgā basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks".

Voltona darba intervija ar "Lakers" notika pēc "Warriors" pārliecinošās uzvaras pār Hjūstonas "Rockets" NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. ESPN vēsta, ka Voltons bijis primārais komandas trenera kandidāts, un, ka viņš bijis vienīgais, ar ko klubs veicis pārrunas.


Jaunajā amatā Voltons nomainīs Baironu Skotu, kuru "Lakers" atbrīvoja no pienākumu pildīšanas pēc tam, kad viņš divas klubā pavadītās sezonas noslēdza ar 38 uzvaru un 126 zaudējumu bilanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!